Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στο +8% ο τζίρος για τα online φαρμακεία το πρώτο 9μηνο του 2023

25/10/2023 10:20:21 μμ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Convert Group
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι καταναλωτές φαίνεται να εμπιστεύονται τα online φαρμακεία όλο και περισσότερο, αφού οι online παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4% κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ σημειώθηκε αύξηση του τζίρου κατά 8% και online πωλήσεις €217 εκατ. 


Αυτά αναφέρονται στο 9μηνιαίο report της Convert Group μέσω της πλατφόρμας eRetail Audit που συγκεντρώνει στοιχεία από 97 online φαρμακεία, με τη συμμετοχή 13 από τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς.


Σύμφωνα με το report, ενδιαφέρον είναι ότι καταγράφτηκε το Σεπτέμβριο σημαντική μείωση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, με τους ειδικούς της Convert Group να την αποδίδουν στην πρόσφατη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές, εκπτώσεις, προωθητικές ενέργειες) στα ηλεκτρονικά καταστήματα, επηρεάζοντας φυσικά και τα online φαρμακεία. 


Πάντως οι προϊοντικές κατηγορίες που σημείωσαν αυξήσεις σε αξία online αγορών είναι τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας (+10%) και τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες (+4%).

Μείωση στις πωλήσεις γνώρισαν τα βρεφικά και παιδικά είδη κατά 2% και τα προϊόντα υγείας (κατά 21%) λόγω της χαμηλής ζήτησης σε μάσκες προστασίας και διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)






Σχετικά άρθρα

ΠΦΣ: Κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών ότι ευνοεί τράπεζες και funds
Και ζητά να ενταχθούν τα φαρμακεία στη νέα ρύθμιση για τα POS
Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)