Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Στο +8% ο τζίρος για τα online φαρμακεία το πρώτο 9μηνο του 2023

25/10/2023 10:20:21 μμ
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Convert Group
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι καταναλωτές φαίνεται να εμπιστεύονται τα online φαρμακεία όλο και περισσότερο, αφού οι online παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4% κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, ενώ σημειώθηκε αύξηση του τζίρου κατά 8% και online πωλήσεις €217 εκατ. 


Αυτά αναφέρονται στο 9μηνιαίο report της Convert Group μέσω της πλατφόρμας eRetail Audit που συγκεντρώνει στοιχεία από 97 online φαρμακεία, με τη συμμετοχή 13 από τους 15 μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς.


Σύμφωνα με το report, ενδιαφέρον είναι ότι καταγράφτηκε το Σεπτέμβριο σημαντική μείωση σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, με τους ειδικούς της Convert Group να την αποδίδουν στην πρόσφατη εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας περί ανακοινώσεων μείωσης της τιμής (ιδίως σε προσφορές, εκπτώσεις, προωθητικές ενέργειες) στα ηλεκτρονικά καταστήματα, επηρεάζοντας φυσικά και τα online φαρμακεία. 


Πάντως οι προϊοντικές κατηγορίες που σημείωσαν αυξήσεις σε αξία online αγορών είναι τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας (+10%) και τα συμπληρώματα διατροφής και οι βιταμίνες (+4%).

Μείωση στις πωλήσεις γνώρισαν τα βρεφικά και παιδικά είδη κατά 2% και τα προϊόντα υγείας (κατά 21%) λόγω της χαμηλής ζήτησης σε μάσκες προστασίας και διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όπως ορίζει η ΚΥΑ για την κατανομή της φαρμακευτικής δαπάνης
«Δεν θα επιτρέψουμε την εργαλειοποίηση των ασθενών για την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων», αναφέρει η Θ. Καρποδίνη






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους