Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Στις Βρυξέλλες και πάλι ο Π.Φ.Σ. για την PGEU

19/4/2017 11:36:00 πμ
Τα θέματα που θα συζητηθούν για το επάγγελμα του φαρμακοποιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Zaventem (Αεροδρόμιο Βρυξελλών)

Αντιπροσωπεία του Π.Φ.Σ. πηγαίνει για άλλη μία φορά στις Βρυξέλλες ώστε να συμμετάσχει στις εργασίες του working group και της εκτελεστικής επιτροπής της Ένωσης Ευρωπαίων Φαρμακοποιών (PGEU), με σκοπό να συμπράξει (μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς συλλόγους) στο σχεδιασμό του μοντέλου του αυριανού φαρμακείου της Ευρώπης.

 

Μεταξύ των 20 θεμάτων που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται:

  • Συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με την οδηγία της Ε.Ε. για την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων - παρεμβάσεις προς τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον περιορισμό των επιπτώσεων που αυτή θα επιφέρει στην άσκηση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού σε όλη την Ευρώπη.
  • Ιατροτεχνολογικά προϊόντα και συσκευές μέτρησης βιολογικών δειγμάτων - σύσταση ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου.
  • Ισχυρισμοί υγείας και περιορισμός του λιανικού εμπορίου των συμπληρωμάτων διατροφής, θέμα για το οποίο η ελληνική επιτροπή έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα και για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει επαναξιολόγηση του νομικού πλαισίου, του μηχανισμού έγκρισης από την EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλείας Τροφίμων) και από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των κρατών, καθώς η διακίνηση των προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή από τρίτα κανάλια διανομής, εκτός φαρμακείων, εγκυμονεί κινδύνους λόγω ποιοτικής και ποσοτικής σύστασης.
  • Επαγγελματική ανάπτυξη του φαρμακοποιού και ανάπτυξη των δυνατοτήτων της κοινότητας των φαρμακείων στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον με ευρύτερη ενεργή συμμετοχή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - καθορισμός κατευθύνσεων.
  • Ψευδεπίγραφα φάρμακα και μια νέα πραγματικότητα στην Ευρώπη που απειλεί και αποπροσανατολίζει τους μηχανισμούς φαρμακοεπαγρύπνησης των κρατών, αλλά και τους φαρμακοεπιδημιολογικούς δείκτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων στους υπό μελέτη πληθυσμούς ασθενών.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναμένουν την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Μέσω πιστοποιημένων φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους