Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στην Κύπρο κλείνουν 28 κρατικά φαρμακεία

11/2/2019 3:55:48 μμ
Οι ασθενείς θα προμηθεύονται τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με την εφαρμογή του πολυαναμενόμενου Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ) από την 1η Ιουνίου 2019, αλλάζει σημαντικά η διανομή φαρμάκων στην Κύπρο, καθώς οι ασθενείς θα μπορούν πλέον να επιλέγουν όποιο ιδιωτικό φαρμακείο επιθυμούν (αρκεί να είναι συμβεβλημένο με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας – τον αντίστοιχο ΕΟΠΥΥ) για να προμηθευτούν τα συνταγογραφούμενα φάρμακά τους.


Αυτό σημαίνει ότι τα 28 από τα 43 κρατικά φαρμακεία, τα οποία στεγάζονται στα κρατικά νοσηλευτήρια και στα αστικά και αγροτικά κέντρα υγείας της χώρας, δεν θα εξυπηρετούν εξωνοσοκομειακούς ασθενείς.


Η επιλογή των φαρμακείων που θα κλείσουν έχει ήδη γίνει, σύμφωνα με το αν υπάρχουν ιδιωτικά φαρμακεία στην περιοχή, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τη φαρμακευτική κάλυψη. 


Το μέτρο αυτό θα δώσει λύση στις ατελείωτες ουρές που έχουν σήμερα τα φαρμακεία των νοσοκομείων, καθώς όλα τα συνταγογραφούμενα χορηγούνται από εκεί δωρεάν.


Με την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, οι Κύπριοι δεν θα πληρώνουν για τα φάρμακά τους, αλλά θα δίνουν ένα ευρώ ανά συσκευασία φαρμάκου στο φαρμακείο. Επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν διαφορετικό σκεύασμα από αυτό που τους έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός, πληρώνοντας τη διαφορά στην τιμή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο