Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στην CPhI Worldwide 2022 συμμετείχαν 38 ελληνικές εταιρείες

23/11/2022 11:49:30 μμ
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση στον κλάδο του φαρμάκου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για ακόμα μια χρονιά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιβεβαίωσε τη θέση της ως σημαντικής εξαγωγικής δύναμης στη διεθνή έκθεση CPhI, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στη Φρανκφούρτη. Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 2.500 εκθέτες από 170 χώρες. Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπροσωπήθηκε από 38 ελληνικές εταιρείες που επιδεικνύουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας. 

Τα ελληνικά φάρμακα ήδη κυκλοφορούν σε 147 χώρες του κόσμου, ενώ σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2022, το φάρμακο αποτελεί το δεύτερο εξαγώγιμο προϊόν της ελληνικής οικονομίας, θέση που διατηρεί σταθερά την τελευταία πενταετία.  Οι επιδόσεις αυτές αποτελούν απτή απόδειξη της εξωστρέφειας του κλάδου της φαρμακευτικής παραγωγής που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Σημεία αναφοράς στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, αποτελούν αφενός η άριστη ποιότητα των ελληνικών φαρμάκων και αφετέρου οι σημαντικές επενδύσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών σε υποδομές και έρευνα δημιουργώντας έτσι προστιθέμενη αξία για την οικονομία, τις προσλήψεις και την πρόσβαση στις θεραπείες.

Ο Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η διεθνής έκθεση CPhI δείχνει τη μεγάλη εξαγωγική δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας με σημαντική αποδοχή από συνεργάτες του εξωτερικού. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να διαπιστώνουμε ότι το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν στρέφεται προς την Ελλάδα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
Συνέντευξη στη Βάσω Καλυβιώτη και στο περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος






Σχετικά άρθρα

InterMed: Απέσπασε δύο διεθνείς διακρίσεις για τις καμπανιές της
Αφορούν το Luxurious SunCare Sun Protection Drops SPF50+ και το The Skin Pharmacist Caffeine Eye Serum
Haleon: Νέα καμπάνια για το Panadol προωθεί την επιστημονική καθοδήγηση
Με τίτλο: «Μην παίζεις με τον πόνο σου»
Opella: Μεγάλη επένδυση $70 εκατ. στα προβιοτικά
Εγκαινιάζει νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής για το σκεύασμα Enterogermina στο Μεξικό