Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στη δικαιοσύνη οι φαρμακοποιοί για το rebate 0,8% για τα off patent φάρμακα

1/11/2018 9:02:12 πμ
Κάνουν λόγο για νόμο που διώκει τα συμφέροντά τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για το νόμο που αφορά το χαράτσι 0,8% για τα off patent φάρμακα.


Συγκεκριμένα, από την τελευταία ημέρα του Οκτωβρίου βρίσκεται σε ισχύ ο νόμος βάση του οποίου «καθιερώνεται ποσοστό επιστροφής (rebate) 0,8% επί της λιανικής τιμής των συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναφοράς μετά τη λήξη της περιόδου προστασίας προς τον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2018. Το ποσό της επιστροφής που οφείλει το φαρμακείο υπολογίζεται και επιβάλλεται από τον ΕΟΠΥΥ κατά την εκκαθάριση των εκτελεσμένων συνταγών και συμψηφίζεται με οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς το φαρμακείο για την εκτέλεση των συνταγών. Με απόφαση του υπουργού Υγείας δύναται να αναπροσαρμόζεται για τα επόμενα έτη το ποσοστό επιστροφής, ο τρόπος υπολογισμού του και να ρυθμίζονται τα ειδικότερα ζητήματα εφαρμογής της ως άνω διάταξης».


Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος, ήδη τα εκκαθαριστικά που αναρτήθηκαν, παραδόθηκαν στη νομική σύμβουλο του Συλλόγου, Σοφία Αγγέλου για τα περαιτέρω.


«Πιστεύουμε πως κάποια στιγμή θα πρέπει οι εμπνευστές του διωγμού των φαρμακοποιών, να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να συνεχίζουν τη δράση τους ανεξέλεγκτα, εφευρίσκοντας νόμους και διατάξεις που σε κανένα λογικό και εύνομο κράτος δεν ευσταθούν», σημειώνει ο κ. Λουράντος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φ.Σ. Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου