Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σταματά η διαφήμιση φαρμάκων απευθείας στους καταναλωτές στις ΗΠΑ;

20/12/2024 5:27:27 μμ
Ο Ρόμπερτ Κέννεντυ Jr έχει εκφράσει ξεκάθαρα αυτήν την πρόθεσή του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το 2025 μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές στη φαρμακευτική αγορά των ΗΠΑ, καθώς ενδέχεται να σταματήσει η διαφήμιση φαρμάκων απευθείας στους καταναλωτές. Ο Ρόμπερτ Κέννεντυ Jr, που έχει επιλεχθεί από τον Τράμπ ως επικεφαλής του υπ. Υγείας, έχει εκφράσει ξεκάθαρα αυτήν την πρόθεσή του, καθώς όπως έχει δηλώσει δημιουργούνται αμφιβολίες αν καλύπτονται οι ανάγκες υγείας του κοινού ή μόνο οι οικονομικές απολαβές των εταιρειών.

 

Ο Κέννεντυ όμως δεν είναι ο μόνος που έχει εκδηλώσει αυτές τις αντιρρήσεις. Μέσα στα χρόνια γερουσιαστές και νομοθέτες έχουν απευθυνθεί στον FDA για το θέμα, ενώ πολύ πρόσφατα είχαν αντιδράσει στις διαδικτυακές πλατφόρμες της GSK και της Pfizer που πουλούν τα προϊόντα τους στο κοινό μετά από συνεδρία τηλεϊατρικής με γιατρούς. Το επιχείρημα είναι ότι αυτοί οι γιατροί θα είναι διατεθειμένοι να προτείνουν αγωγή των εταιρειών - εργοδοτών τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028
Στελέχη του ΕΟΦ συναντήθηκαν με τον Κύπριο υπουργό Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιστολή ΣΦΕΕ προς τον Πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ
Στο επίκεντρο η πολιτική για τα φάρμακα
ΕΟΦ: 91 φάρμακα στη λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Και περίπου 300 σκευάσματα σε έλλειψη
Συμφωνία Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία
Στη σύσφιξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών στοχεύει η κυβέρνηση
200% δασμούς στα γενόσημα ανακοίνωσε ο Τραμπ
Η πολιτική θα ξεκινήσει το 2028