Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Στα πρόθυρα κατάρρευσης οι φαρμακοποιοί λόγω της COVID-19

7/12/2020 5:47:52 μμ
Ως εργαζόμενοι σε συνθήκες πίεσης κλονίζεται η ψυχική τους υγεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι φαρμακοποιοί, όπως και όλοι οι επαγγελματίες υγείας πρώτης γραμμής, έχουν δοκιμαστεί καθ' όλη την περίοδο της πανδημίας, καθώς εδώ και 10 μήνες εργάζονται αδιάκοπα σε συνθήκες πίεσης και εκθέτουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους σε διαρκή κίνδυνο να νοσήσουν από την COVID-19. 

Είναι χαρακτηριστικά τα πορίσματα έρευνας στη Σκωτία που έδειξαν πως το συγκλονιστικό ποσοστό του 89% των φαρμακοποιών δήλωσε πως βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης, ενώ το 72% όσων συμμετείχαν αισθάνεται ότι η εργασία τους έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική τους υγεία.

Ανταποκρινόμενος σε αυτά τα αποτελέσματα, ο Βασιλικός Φαρμακευτικός Σύλλογος στη Σκωτία τρέχει ήδη καμπάνια υποστήριξης των φαρμακοποιών και του προσωπικού των φαρμακείων ώστε να προωθήσει δυναμικά την πρόσβαση σε ψυχολογική υποστήριξη. Στόχος είναι κάθε ομάδα φαρμακείου να λαμβάνει τη βοήθεια που έχει ανάγκη τη στιγμή που τη χρειάζεται και να γνωρίζει πού να αποταθεί.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #Pharmacywellbeing, διοργανώνονται μάλιστα και εκδηλώσεις για τα μέλη του Συλλόγου, ώστε να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, να επικοινωνούν και να αλληλοϋποστηρίζονται.

Η διευθύντρια του Συλλόγου για τη Σκωτία Clare Morrison δήλωσε επίσης ότι ο Σύλλογος θα υποστηρίξει σθεναρά απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και στους εργοδότες των επιχειρήσεων φαρμακείων να εξασφαλίσουν κατάλληλες συνθήκες εργασίας για την καλή ψυχική υγεία των υπαλλήλων φαρμακείων.
Σε άρθρο της στη σκωτσέζικη εφημερίδα Holyrood, αναφέρει επίσης ότι ο Σύλλογος συμμετάσχει στο κίνημα #pharmacyheroes, αναδεικνύοντας την εκπληκτική δουλειά που έχουν κάνει οι φαρμακοποιοί για να στηρίξουν την κοινωνία καθΆ όλη την περίοδο της πανδημικής κρίσης. Το κίνημα #pharmacyheroes ξεκίνησε από τους φαρμακοποιούς της Πολωνίας και υποστηρίζεται από τη FIP (Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία). Δείτε περισσότερα για το κίνημα εδώ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024