Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Στα μέσα Οκτωβρίου ο αντιγριπικός εμβολιασμός από τα φαρμακεία

1/9/2020 1:56:58 μμ
Σύμφωνα με τον υφ. Υγείας έχουν παραγγελθεί επιπλέον δόσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα μέσα Οκτωβρίου ως συνήθως θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός και έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον ποσότητες εμβολίων ώστε να είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κυρίως επιστημονικός λόγος ο αντιγριπικός εμβολιασμός να ξεκινήσει νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια», τόνισε και υπενθύμισε ότι κάθε χρόνο η έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου είναι περί τα μέσα Οκτωβρίου και αυτό προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα και να «χτιστεί το τείχος ανοσίας στον πληθυσμό για να είμαστε ασφαλείς κατά την χειμερινή περίοδο. Τα εμβόλια θα είναι στην ώρα τους στα ράφια των φαρμακείων και όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό που κάνουμε στο Υπουργείο, σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, αφού θα διατεθούν μέσω των φαρμακείων της χώρας», πρόσθεσε. 

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΕΟΦ και επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Φιλίππου μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και τόνισε ότι τα επιστημονικά δεδομένα δεν δείχνουν αλληλεπίδραση μεταξύ των εμβολίων γρίπης και κορονοϊού, ενώ υπάρχει σχέδιο για τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορονοϊό, προσθέτοντας ότι απαιτείται η διπλή κάλυψη για την προστασία και από τους δύο διαφορετικούς ιούς.

Αναφορικά με την ασφάλεια του πιθανού εμβολίου κατά της COVID-19, είπε ότι για να εγκριθεί ένα εμβόλιο από τον ΕΜΑ το προφίλ ασφαλείας του έχει ελεγχθεί ενδελεχώς αλλά και ότι η επαγρύπνηση και η παρακολούθηση συνεχίζεται επί μακρόν. 
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
‘Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών