Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Στα φαρμακεία η τιρζεπατίδη από τη Φαρμασέρβ-Λίλλυ

27/11/2024 3:45:35 μμ
Μόνο με ιατρική συνταγή, φυλάσσεται σε ψυγείο, δεν αποζημιώνεται από τα ταμεία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στα φαρμακεία βρίσκεται πλέον η φαρμακευτική ουσία τιρζεπατίδη που αφορά τον πρώτο και μοναδικό αγωνιστή GIP και GLP-1 υποδοχέων για τη διαχείριση της παχυσαρκίας. Το σκεύασμα χορηγείται από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή, θα πρέπει να φυλάσσεται σε ψυγείο και δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. 


Σύμφωνα με την παρασκευάστρια εταιρεία Φαρμασέρβ-Λίλλυ, η τιρζεπατίδη θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στη θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών για να βοηθήσουν ουσιαστικά τα άτομα με παχυσαρκία να αντιμετωπίσουν την ασθένειά τους και να αποφύγουν τις πολλές επιπλοκές που αυτή συνεπάγεται, να βελτιώσουν τη συνολική τους υγεία και την ποιότητα ζωής τους.


«Η παχυσαρκία δεν είναι ένα θέμα lifestyle. Είναι μία χρόνια νόσος, πολυπαραγοντικής προέλευσης. Παράγοντες βιολογικοί, γενετικοί, συμπεριφορικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και πολιτισμικοί μπορεί να είναι η αιτία. Όπως πολλές χρόνιες ασθένειες, η παχυσαρκία έχει σημαντικό αντίκτυπο στο άτομο που ζει με αυτήν και στους ανθρώπους γύρω του. Η ζωή με την παχυσαρκία μπορεί να συνοδεύεται από σωματικούς περιορισμούς, μπορεί να επηρεάσει την ψυχική υγεία και σχετίζεται με περισσότερες από 200 επιπλοκές», σημειώνεται από τη διοίκηση της φαρμακευτικής εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε χθες την επίσημη κυκλοφορία του φαρμάκου στη χώρα μας παρουσία του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μόνο το Mounjaro κατέγραψε 125% άνοδο
Δεν ισχύουν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας αναφέρουν παράγοντες της αγοράς






Σχετικά άρθρα

Παγκόσμια έρευνα για τη φήμη των φαρμακευτικών εταιρειών
Το σκορ και όσα αναφέρουν οι ίδιοι οι ασθενείς
Τα 204 δισ. δολάρια άγγιξαν οι πωλήσεις των γενοσήμων παγκοσμίως
Στην πρώτη θέση τα φάρμακα για τα καρδιαγγειακά
Eli Lilly: 56% ανάπτυξη εσόδων το πρώτο 3μηνο του 2026
Μόνο το Mounjaro κατέγραψε 125% άνοδο