Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

PFIZER: Ανακαλεί όλες τις παρτίδες αντικαπνιστικού φαρμάκου
Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο
Τα rapid tests στα φαρμακεία: Το νέο webinar από το ΠΕΙΦΑΣΥΝ Academy και το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα επιτυχημένο πανελλαδικό διαδικτυακό σεμινάριο
ΠΦΣ: Έτοιμη η εφαρμογή «Ηλεκτρονικού Βιβλίου Ναρκωτικών»
Περιορίζεται επιτέλους η γραφειοκρατία

Στα 19,5 δισ. δολάρια εκτιμάται να φτάσει η αγορά των εμβολίων COVID-19 έως το 2026

28/7/2021 3:18:31 μμ
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν θα απαλλαγούμε σύντομα από τον ιό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια αύξηση της τάξης του 7,6% κάθε χρόνο προβλέπεται για την αγορά των εμβολίων COVID-19 μέχρι το 2026, εφόσον ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνει ετήσιος.

Σύμφωνα με μελέτη ανάλυσης της αγοράς της Global Data που δημοσιεύει το pharmaceutical-technology.com, εκτιμάται ότι από 13,6 δισ. δολάρια το 2021 η αγορά των εμβολίων COVID-19 θα φτάσει τα 19,5 δισ. δολάρια το 2026.

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη δεδομένα από τις 7 μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ιαπωνία.

Επιπλέον στην ανάλυση, η οποία αποκαλύπτει ότι δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τον νέο κορονοϊό, περιγράφονται 3 σενάρια για τη χρήση των εμβολίων COVID-19 τα επόμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρα στοιχεία για το πόσο διαρκεί η προστασία των διαθέσιμων εμβολίων:
  • Στο 1ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα είναι ετήσιος για όλους.
  • Στο 2ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα γίνεται ετησίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου των άνω των 65 ετών και ανά δύο χρόνια στον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Στο 3ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα γίνεται ανά δύο χρόνια για τις ομάδες υψηλού κινδύνου των άνω των 65 ετών και ανά πέντε χρόνια στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Στο 2ο και 3ο σενάριο, όπως είναι προφανές, οι διακυμάνσεις στις πωλήσεις μέχρι το 2026 θα είναι σημαντικές, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα λάβουν το εμβόλιο το 2021 συγκριτικά με τις επόμενες χρονιές.

Τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κατέχουν και θα κατέχουν τα mRNA εμβόλια

Σε αυτές τις 7 μεγάλες αγορές, τα εμβόλια με κυρίαρχη θέση είναι αυτά που βασίζονται στην mRNA τεχνολογία, δηλαδή των εταιρειών Pfizer/BioNTech και της Moderna. Καλύπτουν το 95,4% της αγοράς, με το πρώτο να σημειώνει πωλήσεις 9,5 δισ. δολάρια και το δεύτερο 3,5 δισ. δολάρια το 2021.

Εκτιμάται μάλιστα ότι αυτά τα mRNA εμβόλια θα κρατήσουν την πρώτη θέση, ακόμα και μετά την είσοδο δύο σημαντικών παικτών που είναι το εμβόλιο νανοσωματιδίων της Novavax και αυτό των Sanofi και GlaxoSmithKline. Το μερίδιο αγοράς των mRNA θα πέσει ωστόσο στο 85% έως το 2026.

Τα μερίδια αγοράς των εμβολίων που βασίζονται σε φορέα αδενοϊού, αυτά των AstraZeneca και Johnson & Johnson, αναμένεται να μειωθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω της χαμηλότερης αποτελεσματικότητάς τους και της μη ανανέωσης των τρεχουσών συμφωνιών με την Ευρώπη. Οι εταιρείες επίσης θα βρουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Global Data, διότι τα ποσοστά εμβολιασμού θα πέφτουν λόγω διστακτικότητας και σκεπτικισμού του κοινού απέναντι σε αυτά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην Ελλάδα έχουν ανακληθεί παρτίδες από τον Ιούνιο


Σχετικά άρθρα

ΒΙΑΝ και SUPERFOODS NATURE'S BEST ενώνουν τις δυνάμεις τους
Ισχυρή παρουσία στο ελληνικό φαρμακείο
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για το Προπτυχιακό Πρόγραμμα της Φυσικοθεραπείας
To πανεπιστήμιο κατατάσσεται στα 601-800 καλύτερα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Times Higher Education World University Rankings 2022
Ο φαρμακευτικός όμιλος Meditrina εισάγεται στο Χρηματιστήριο Κύπρου
Βασικοί μέτοχοι είναι οι διδάκτορες Φαρμακευτικής Αλέξανδρος Αλεξίδης και Δημήτριος Σπυριούνης
Pfizer & BMS: Διατηρούν την πατέντα του apixaban έως το 2028
Και εξασφαλίζουν έσοδα δισεκατομμυρίων