Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

ΦΣΑ: Οι αποφάσεις από την πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ.
Ετοιμάζει παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για τους φαρμακευτικούς συλλόγους
ΕΟΠΥΥ: Συγκροτήθηκε Επιτροπή για τον έλεγχο της συνταγογράφησης
Η σχετική απόφαση έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια
Ερήμωσε το φαρμακείο στην αφετηρία των τρένων στη Θεσσαλονίκη
"Ζητάμε μια ανθρώπινη αντιμετώπιση" αναφέρει ο φαρμακοποιός Γ. Τσαλαμπούνης

Στα 19,5 δισ. δολάρια εκτιμάται να φτάσει η αγορά των εμβολίων COVID-19 έως το 2026

28/7/2021 3:18:31 μμ
Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι δεν θα απαλλαγούμε σύντομα από τον ιό
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μια αύξηση της τάξης του 7,6% κάθε χρόνο προβλέπεται για την αγορά των εμβολίων COVID-19 μέχρι το 2026, εφόσον ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού γίνει ετήσιος.

Σύμφωνα με μελέτη ανάλυσης της αγοράς της Global Data που δημοσιεύει το pharmaceutical-technology.com, εκτιμάται ότι από 13,6 δισ. δολάρια το 2021 η αγορά των εμβολίων COVID-19 θα φτάσει τα 19,5 δισ. δολάρια το 2026.

Η έρευνα λαμβάνει υπόψη δεδομένα από τις 7 μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως: ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία και Ιαπωνία.

Επιπλέον στην ανάλυση, η οποία αποκαλύπτει ότι δεν θα απαλλαγούμε εύκολα από τον νέο κορονοϊό, περιγράφονται 3 σενάρια για τη χρήση των εμβολίων COVID-19 τα επόμενα χρόνια, καθώς δεν υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρα στοιχεία για το πόσο διαρκεί η προστασία των διαθέσιμων εμβολίων:
  • Στο 1ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα είναι ετήσιος για όλους.
  • Στο 2ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα γίνεται ετησίως για τις ομάδες υψηλού κινδύνου των άνω των 65 ετών και ανά δύο χρόνια στον υπόλοιπο πληθυσμό.
  • Στο 3ο σενάριο: Ο εμβολιασμός θα γίνεται ανά δύο χρόνια για τις ομάδες υψηλού κινδύνου των άνω των 65 ετών και ανά πέντε χρόνια στον υπόλοιπο πληθυσμό.
Στο 2ο και 3ο σενάριο, όπως είναι προφανές, οι διακυμάνσεις στις πωλήσεις μέχρι το 2026 θα είναι σημαντικές, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα λάβουν το εμβόλιο το 2021 συγκριτικά με τις επόμενες χρονιές.

Τα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς κατέχουν και θα κατέχουν τα mRNA εμβόλια

Σε αυτές τις 7 μεγάλες αγορές, τα εμβόλια με κυρίαρχη θέση είναι αυτά που βασίζονται στην mRNA τεχνολογία, δηλαδή των εταιρειών Pfizer/BioNTech και της Moderna. Καλύπτουν το 95,4% της αγοράς, με το πρώτο να σημειώνει πωλήσεις 9,5 δισ. δολάρια και το δεύτερο 3,5 δισ. δολάρια το 2021.

Εκτιμάται μάλιστα ότι αυτά τα mRNA εμβόλια θα κρατήσουν την πρώτη θέση, ακόμα και μετά την είσοδο δύο σημαντικών παικτών που είναι το εμβόλιο νανοσωματιδίων της Novavax και αυτό των Sanofi και GlaxoSmithKline. Το μερίδιο αγοράς των mRNA θα πέσει ωστόσο στο 85% έως το 2026.

Τα μερίδια αγοράς των εμβολίων που βασίζονται σε φορέα αδενοϊού, αυτά των AstraZeneca και Johnson & Johnson, αναμένεται να μειωθούν τα επόμενα χρόνια, λόγω της χαμηλότερης αποτελεσματικότητάς τους και της μη ανανέωσης των τρεχουσών συμφωνιών με την Ευρώπη. Οι εταιρείες επίσης θα βρουν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Global Data, διότι τα ποσοστά εμβολιασμού θα πέφτουν λόγω διστακτικότητας και σκεπτικισμού του κοινού απέναντι σε αυτά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι φαρμακοποιοί, αφού περικόπτονται συνταγές
Οι αρχές της Καλιφόρνια βρήκαν παραθυράκι για να εξυπηρετούνται τιμολογιακά οι ασθενείς


Σχετικά άρθρα

Janssen Ελλάδος: Ενημερώνει για το Πολλαπλό Μυέλωμα
Mε αφορμή τον μήνα ευαισθητοποίησης
Η Lavipharm στον 11ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας
Για την ενίσχυση του MDA Ελλάς
#EinaiStoDikoSouXeri: Η εκστρατεία εμπλουτίζεται με νέο οπτικοακουστικό περιεχόμενο
Υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Με Οδηγό το Διαβήτη» και τη Νοvo Nordisk Hellas
Το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών στρέφεται στο φαρμακείο
Για να προσεγγίσουν πιο στοχευμένα τους ασθενείς