Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

Σώστε ζωές, πλένοντας τα χέρια σας!

5/5/2017 2:17:56 μμ
Εκστρατεία του Π.Ο.Υ. για την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάθε χρόνο, στις 5 Μαΐου, η εκστρατεία "SAVE LIVES: Clean your Hands" (Σώστε ζωές: Πλύντε τα χέρια σας) πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας μεγάλης παγκόσμιας προσπάθειας που έχει αναλάβει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) για τη βελτίωση της υγιεινής των χεριών στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης.


Η φετινή εκστρατεία εστιάζει στην πρόληψη και στον έλεγχο των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τη διαχείριση της ανθεκτικότητας των βακτηρίων στα αντιβιοτικά,

Με το σύνθημα «Fight antibiotic resistance – it’s in your hands» (Καταπολέμησε την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά - είναι στο χέρι σου), ο Π.Ο.Υ. καλεί διαφορετικές ομάδες του πληθυσμού να αναλάβουν δράση:

  • τους υγειονομικούς υπαλλήλους: «Καθαρίστε τα χέρια σας όταν πρέπει και σταματήστε την εξάπλωση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά»
  • τους διευθύνοντες συμβούλους και διοικητικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου: "Ξεκινήστε ετήσιο πρόγραμμα πρόληψης και ελέγχου των μολύνσεων για να προστατεύσετε τους ασθενείς σας από ανθεκτικές λοιμώξεις".
  • τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής: "Σταματήστε την ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά, καθιστώντας την πρόληψη των λοιμώξεων και την υγιεινή των χεριών μια προτεραιότητα εθνικής πολιτικής".
  • τους υπεύθυνους πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων: «Εφαρμόστε τα βασικά συστατικά του Π.Ο.Υ. για την πρόληψη των λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της υγιεινής των χεριών, για την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) υποστηρίζει αυτή την εκστρατεία και επισημαίνει τη σημασία των μέτρων πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων ως μία από τις κύριες στρατηγικές για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής που συνιστά η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό μήνυμα «ΖΕΙΣ και μπορείς να την αλλάΖΕΙΣ»
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους