Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»: Οι δράσεις του ωφέλησαν 405 χιλιάδες παιδιά

22/3/2023 7:26:04 μμ
Το Σωματείο ευχαριστεί τα Μέλη, τους Χορηγούς, τους Δωρητές και τους Φίλους του
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» ανακοινώνει ότι, βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που έλαβε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που έχει εξοπλίσει, κατά το έτος 2022 επωφελήθηκαν από το συνολικό του έργο περισσότερα από 405.000 παιδιά.

Κατά την περίοδο 01.11.2021 - 31.10.2022 αναβάθμισε και εξόπλισε 4 ΤΕΠ Παίδων, 4 Παιδιατρικές Κλινικές και 10 Παιδιατρικά Ιατρεία, ενώ προσέφερε απαραίτητο εξοπλισμό σε ακόμη 9 Παιδιατρικά Τμήματα.

Χρηματοδότησε 4 σεμινάρια A.P.L.S. (Advanced Paediatric Life Support / Εξειδικευμένη υποστήριξη της ζωής στα παιδιά) σε συνεργασία με την A.P.L.S. Hellas στην Αθήνα και την A.P.L.S. Crete στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου συμμετείχαν συνολικά 109 ιατροί και νοσηλευτές. Παράλληλα πραγματοποίησε 144 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τις οποίες παρακολούθησαν 3.319 παιδιά και 117 γονείς και εκπαιδευτικοί για την αντιμετώπιση του τραύματος στα παιδιά.

Για έκτη χρονιά, η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» τιμήθηκε με το βραβείο «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2022 που διοργάνωσε η Boussias και το περιοδικό Marketing Week.

Τέλος άμεσο στόχο του Σωματείου αποτελεί ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Τμημάτων σε 20 Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων το Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων, το Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών






Σχετικά άρθρα

TikTok: Δραστικά μέτρα κατά του περιεχομένου για την απώλεια βάρους
Η νέα ρύθμιση αφορά και τα φάρμακα αδυνατίσματος
Κατανοώντας την επίδραση της αφρικανικής σκόνης στην υγεία
Συστάσεις της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για τους πολίτες
AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών