Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

Ξεκινά η διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους από τα ιδιωτικά φαρμακεία
Όλη η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς
20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
Το σημαντικό μάθημα που μας έδωσε ο κορονοϊός
Από το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων CLEO του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος


Σοβαρές προσβολές κατά των φαρμακοποιών από την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ

13/2/2020 5:42:37 μμ
Τους κατηγορεί για εμπορικά παιχνίδια με φαρμακευτικές και επικίνδυνες πρακτικές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε ευθείες βολές που αγγίζουν την προσβολή προχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ κατά των φαρμακοποιών μην αφήνοντας απ' έξω και τα παραϊατρικά επαγγέλματα αλλά και τους νοσηλευτές.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ (10/2), την οποία υπογράφει η 'Aννα Μαστοράκου, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Παγκοσμίως υπάρχει η τάση η ΠΦΥ να γίνει εμπορεύσιμο προϊόν από μη ιατρούς. Στην Αμερική ήδη υπάρχουν κέντρα υγείας ιδιωτικών συμφερόντων από επιχειρηματίες. Στην Αγγλία πας στα επείγοντα των νοσοκομείων και σε εξετάζει νοσοκόμα. Στην Κίνα υπάρχουν οι ξυπόλητοι ιατροί μεταξύ Ιατρικής και Κινέζικης Ιατρικής.

Στο χώρο της Υγείας τίποτε πλέον δεν είναι προφανές. Επιχειρείται μετά βδελυγμίας η οικονομία κλίμακος με δυσμενέστατες συνέπειες στην ποιοτική υπηρεσιών. Εξίσωση προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Επικρατούν ήδη τριτοκοσμικές συνθήκες μπανανίας.

Η εναλλακτική ιατρική από ανεπίσημες πηγές κάνει πάταγο, μερίδα φαρμακοποιών κάνουν διαγνώσεις, έχοντας άποψη επί παντός επιστητού, χορηγούν φαρμακευτικά σκευάσματα ανάλογα με τις συμφωνίες που έχουν κάνει με τις φαρμακευτικές εταιρείες, αποτελούν κέντρα μαζικής συνταγογράφησης, εμβολιάζουν, χορηγούν αντιβιοτικά και άλλα σκευάσματα στους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν αναδρομική συνταγογράφηση από τον ιατρό, συμμετέχουν σε διαφημιστικές καμπάνιες και διαμορφώνουν την αγορά υγείας.

Το θεαματικό είναι ότι δεν απασχολεί την πολιτεία το γεγονός ότι το όλο σύστημα εκτινάσσει τελικά τον όγκο συνταγογράφησης, τη ρευστότητα του ασφαλιστικού ταμείου στον αέρα και αυξάνει το κούρεμα (clawback) αποζημίωσης στους παρόχους, συμπιέζοντας την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών υγείας.

Από την πλευρά της λήψης υπηρεσιών, δημιουργούνται πολίτες δύο ταχυτήτων. Αυτοί που έχουν οικονομική δυνατότητα απευθύνονται στον ιατρό, οι υπόλοιποι σε ένα λαβυρινθώδες σύστημα χαμηλότερης ποιότητας και χωρίς πιστοποίηση ευθύνης για τη λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή από το λάθος άτομο, που μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή».

Στην ανακοίνωσή της η κ. Μαστοράκου αναφέρει πως η υποκατάσταση της θεραπευτικής σχέσης ιατρού-ασθενούς είναι άκρως ζημιογόνα για την ομαλή έκβαση της θεραπείας και θέτει εμπόδια στην ίαση του ασθενούς. Ο πολίτης που απευθύνεται στην ΠΦΥ θέλει ο θεράπων ιατρός να ξέρει να κάνει διάγνωση και να του χορηγήσει την κατάλληλη αγωγή. ΑντΆ αυτού κατακλύζεται από πληροφορίες ότι η ομάδα υγείας (μαία, νοσοκόμα κλπ.) ή ο φαρμακοποιός κάνουν την ίδια δουλειά με τον ιατρό. Ολοένα και συχνότερα επαγγελματίες μη ιατροί επεμβαίνουν στη θεραπεία των ασθενών, με αποτέλεσμα η κοινωνία να έχει μπερδευτεί και να μην ξέρει πού να απευθυνθεί όταν αρρωστήσει με αποτέλεσμα την έξαρση των ψυχικών ασθενειών και των λοιμώξεων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με έρευνα σε 300 φαρμακεία
Συνολικά θα αξιοποιηθούν 122,6 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης


Σχετικά άρθρα

20 φαρμακεία κλειστά στην Αθήνα εξαιτίας του κορονοϊού
Δηλώσεις του Κ. Λουράντου στο f.daily
ΦΣ Θεσσαλονίκης: Τροποποίηση ωραρίου λειτουργίας φαρμακείων
Για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Μ. Βρετανία: Σε τιμή χρυσού τα δισκία παρακεταμόλης
Έφθασαν να κοστίζουν 56 ευρώ κάθε χάπι!
Φαρμακοποιοί: 1 στους 2 εξυπηρέτησε πελάτες σε κατάσταση πανικού
Σύμφωνα με έρευνα σε 300 φαρμακεία