Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Σκωτία: Η μολνουπιραβίρη από τα φαρμακεία

18/1/2022 6:43:20 μμ
Η υπηρεσία αποζημιώνεται 45 λίρες ανά συσκευασία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα φαρμακεία στη Σκωτία θα διαθέτουν σκευάσματα μολνουπιραβίρης σε ασθενείς με COVID-19 που δεν νοσηλεύονται αλλά διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για βαριά νόσο, σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική απόφαση.

Για την εν λόγω υπηρεσία οι φαρμακοποιοί θα πληρώνονται 45 λίρες (περίπου 53 ευρώ) για κάθε συσκευασία, ενώ θα αποζημιώνονται και μεταφορικά στην περίπτωση που κάνουν διανομές κατ' οίκον.

Όπως αναφέρεται στο thepharmacist.co.uk, οι αρμόδιες αρχές της χώρας έχουν ορίσει τα κριτήρια με βάση τα οποία οι ασθενείς δικαιούνται αντι-ιικών θεραπειών έναντι της COVID-19, με τη μολνουπιραβίρη να εγκρίνεται σε όσους έχουν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για βαριά νόσο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Να προωθηθεί ως εργαλείο υποστήριξης και όχι ως υποκατάστατο των φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Ταυτοπροσωπία των ασθενών στο φαρμακείο
Για στοχοποίηση των φαρμακοποιών μιλούν κύκλοι του κλάδου
Οι ελλείψεις φαρμάκων κάνουν τους ασθενείς επιθετικούς
Μια κρίσιμη παράμετρο ανέδειξε έρευνα του CPE
Από 01/07 έντυπες οι γνωματεύσεις ιατροτεχνολογικών προϊόντων
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες
Φαρμακοποιοί χορήγησαν ναρκωτικά σκευάσματα χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας
Καλούνται σε γραπτή απολογία από τον ΕΟΠΥΥ