Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Σκευάσματα με κανναβινοειδή στο φαρμακείο»

17/1/2023 2:56:52 πμ
Διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς από την KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ», διοργανώνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:00, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή που εισέρχονται σταδιακά στο χώρο του φαρμακείου. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος- πρόεδρος της ΕΙΕΚ και ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης. Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση θα ξεκαθαρίσει τι ορίζεται ως φαρμακευτική κάνναβη και τι ως σκεύασμα OTC με κανναβινοειδή, θα αναφερθεί στις ενδείξεις για τα κύρια ελάσσονα κανναβινοειδή CBG/CBD/CBN, ενώ θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο μηχανισμό δράσης της Κανναβιδιόλης (CBD). 

Ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης θα αναφερθεί στις πιο συνήθεις μορφές και τρόπους λήψης των κανναβινοειδών, στις κύριες αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις με άλλα φάρμακα, αλλά και σε συμβουλές- οδηγίες ορθής χρήσης, ενώ θα τεκμηριώσει γιατί πρέπει να φέρουν οι φαρμακοποιοί σκευάσματα με κανναβινοειδή στα φαρμακεία τους. Ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, φαρμακοποιός θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο και θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στη συνεργασία με φαρμακοποιούς και ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD-CBG. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται η προεγγραφή στο σύνδεσμο εδώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με θέμα «Selfcare Academy: Η συμβουλή στο φαρμακείο που κάνει τη διαφορά»
Η συγκρότησή του αναμένεται στις αρχές του 2026






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα