Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


«Σκευάσματα με κανναβινοειδή στο φαρμακείο»

17/1/2023 2:56:52 πμ
Διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς από την KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η KANNABIO ΚΟΙΝΣΕΠ, σε συνεργασία με την «Ελληνική Ιατρική Εταιρεία για τα Κανναβινοειδή - ΕΙΕΚ», διοργανώνει το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 στις 11:00, το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για φαρμακοποιούς σχετικά με τα σκευάσματα με κανναβινοειδή που εισέρχονται σταδιακά στο χώρο του φαρμακείου. Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση, Αναισθησιολόγος- πρόεδρος της ΕΙΕΚ και ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης. Η ιατρός Χρυσούλα Καραναστάση θα ξεκαθαρίσει τι ορίζεται ως φαρμακευτική κάνναβη και τι ως σκεύασμα OTC με κανναβινοειδή, θα αναφερθεί στις ενδείξεις για τα κύρια ελάσσονα κανναβινοειδή CBG/CBD/CBN, ενώ θα κάνει μια σύντομη αναφορά στο μηχανισμό δράσης της Κανναβιδιόλης (CBD). 

Ο φαρμακοποιός Ηλίας Γραμματικάκης θα αναφερθεί στις πιο συνήθεις μορφές και τρόπους λήψης των κανναβινοειδών, στις κύριες αλληλεπιδράσεις και αντενδείξεις με άλλα φάρμακα, αλλά και σε συμβουλές- οδηγίες ορθής χρήσης, ενώ θα τεκμηριώσει γιατί πρέπει να φέρουν οι φαρμακοποιοί σκευάσματα με κανναβινοειδή στα φαρμακεία τους. Ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, φαρμακοποιός θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό στην έναρξη του σεμιναρίου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ, Μιχάλης Θεοδωρόπουλος θα συντονίσει το σεμινάριο και θα παρουσιάσει το θεσμικό πλαίσιο, αλλά και τις πρωτοβουλίες της ΚΑΝΝΑΒΙΟ που στοχεύουν στη συνεργασία με φαρμακοποιούς και ιατρούς για τη χορήγηση ελαίων CBD-CBG. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φαρμακοποιοί να συμπληρώσουν την φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2023. Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, απαιτείται η προεγγραφή στο σύνδεσμο εδώ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέο webinar με διεθνείς ομιλητές για επαγγελματίες υγείας
Τα φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, επισήμανε στην ΕΡΑ






Σχετικά άρθρα

Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Θ. Κουτσούκης: «Μας έδωσαν τα εμβόλια Covid-19 που δεν αφορούν κανέναν πλέον»
Τα ουσιαστικά ζητήματα που «καίνε» τον κλάδο καταγράφει ο πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας