Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σημαντική μελέτη του Ηλία Χαλιγιάννη για τα συμπληρώματα διατροφής

19/9/2014 2:10:43 μμ
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σωστή πληροφόρηση του κοινού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Για να κερδίσει ο φαρμακοποιός την εμπιστοσύνη του Έλληνα ασθενή-καταναλωτή σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, εφόσον είναι προφανές ότι ούτε το νομικό πλαίσιο πρόκειται να τροποποιηθεί, ούτε το ασύδοτο οικονομικό συμφέρον των εταιρειών θα αναγκαστεί να «εκλογικευτεί», ούτε η απομακρυσμένη (διαδικτυακή) αγορά τους με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή θα παραγκωνισθεί, πρέπει να του μιλήσει κατά πρόσωπο για τις ανάγκες του στο θέμα της συμπληρωματικής αγωγής, αναδεικνύοντας έτσι τον αναντικατάστατο επιστημονικό του ρόλο στο χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης.


 

Με γνώμονα αυτή την αρχή, ο φαρμακοποιός Ηλίας Χαλιγιάννης υπογράφει την εμπεριστατωμένη μελέτη του με θέμα: «Συμπληρώματα διατροφής: Ιστορία – Νομοθεσία – Φαρμακολογία. Ο ρόλος του φαρμακοποιού», η οποία θα κυκλοφορήσει ως ένθετο μαζί με το επόμενο τεύχος του Φαρμακευτικού Κόσμου (#147) που αναμένεται να διανεμηθεί στα φαρμακεία τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.

 

Η σημαντική αυτή μελέτη, στηριγμένη σε πλούσια βιβλιογραφία (231 επιστημονικές αναφορές), καταπιάνεται με τα συμπληρώματα διατροφής που συνιστούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο μελέτης, και από ερευνητική άποψη (μοριακή και πειραματική διερεύνηση, κλινική επαλήθευση της φαρμακολογικής τους δράσης) αλλά και γιατί αυτά τα προϊόντα παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία αύξηση στην κατανάλωσή τους παγκοσμίως.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Νέα σειρά από τις εταιρείες ΒΙΑΝΕΞ & ΒΙΑΝ
Στην υπόθεση εμπλέκονται φαρμακείο και εταιρεία στην Αττική






Σχετικά άρθρα

Φυσικό αντηλιακό φίλτρο απέκτησε ευχάριστη και αόρατη υφή
Στο πλαίσιο μελέτης από επιστήμονες του UCLA
Ίδρυμα «Κλέων Τσέτης»: Μνημόνιο Συνεννόησης με το Nanopoulos Foundation
Για την υπεύθυνη αξιοποίηση της ΑΙ & την ψηφιακή εγγραμματοσύνη στην υγεία
ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αυξάνονται όλοι οι τύποι διαβήτη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με δεδομένα από την ΗΔΥΚΑ
Vaccines Europe: Το 41% των υπό έρευνα εμβολίων αφορά νέες ενδείξεις
Η ένωση καλεί την Ε.Ε. να υποστηρίξει την καινοτομία στον τομέα