Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σημαντική η προσφορά των φαρμακοποιών στους πυρόπληκτους

27/7/2018 10:05:44 πμ
Στο πλευρό τους οι Κύπριοι και οι Τούρκοι φαρμακοποιοί!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σημαντική ήταν η συμβολή των φαρμακοποιών στην περίθαλψη των πυρόπληκτων, μετά τις φονικές πυρκαγιές της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018.


Σύσσωμοι οι φαρμακευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα έσπευσαν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα ιατροφαρμακευτικά υλικά, σύμφωνα με τις ανάγκες που δημοσίευαν οι επίσημοι φορείς (ΚΕΕΛΠΝΟ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Δήμος & Κέντρο Υγείας Ραφήνας).


Σύμφωνα με ανακοινώσεις των συλλόγων αλλά και αναρτήσεις υπευθύνων στο facebook, δέματα έχουν σταλεί στην υγειονομική περιφέρεια της Ραφήνας με όλα τα απαραίτητα.


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ο Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, ο Φ.Σ. Αττικής, ο Φ.Σ. Πέλλας, οι Φ.Σ. Κρήτης, Ο Φ.Σ. Έβρου και πολλοί ακόμα σύλλογοι έβγαζαν ο ένας μετά τον άλλο ανακοινώσεις για τα υλικά που συγκέντρωναν και έστελναν για βοήθεια, με τη βοήθεια των απανταχού συνεταιρισμών.

Στο πλευρό τους οι Κύπριοι και οι Τούρκοι φαρμακοποιοί!

Οι Έλληνες φαρμακοποιοί βρήκαν υποστήριξη στην προσπάθειά τους και από φαρμακοποιούς των γειτονικών χωρών.


Η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κ. Ελένη Πιέρα – Ισσέγιεκ, επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Π.Φ.Σ. κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και μετέφερε την βούληση των Κυπρίων Φαρμακοποιών να αποστείλουν βοήθεια στους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική. Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν η βοήθεια να σταλεί μέσω του Π.Φ.Σ., ο οποίος ήδη είχε αναλάβει το συντονισμό της αποστολής βοήθειας από τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας.


Ακολούθησαν και οι Τούρκοι φαρμακοποιοί, οι οποίοι απέστειλαν μήνυμα στήριξης προς τους Έλληνες πολίτες, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και τη διάθεσή τους για βοήθεια.

Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς τον Τουρκικό Φαρμακευτικό Σύλλογο, τονίζοντας πώς «τις δύσκολες αυτές ώρες οι φαρμακοποιοί αποδεικνύουν ότι πέραν της καθημερινής προσφοράς τους προς τους ασθενείς και τους πολίτες, υπηρετούν τις αξίες της διεθνούς αλληλεγγύης».

Αλλά και η ανταπόκριση των πολιτών ήταν εντυπωσιακή

Πέρα από τις δραστικές κινήσεις των φαρμακοποιών, αξίζει να αναφέρουμε ότι μεγάλη υπήρξε η προσφορά των πολιτών της χώρας.


Οι αποστολές υλικών ήταν τόσες πολλές, που από το μεσημέρι της Τετάρτης οι ανάγκες είχαν υπερκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι πλέον δυσκολεύονταν να διαχειριστούν τον όγκο που κατέφθανε στις πληγείσες περιοχές.


Συγκινητικό είναι δε και το μήνυμα που έστειλε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Πέμπτη 26/7, για την ανταπόκριση του κοινού στην έκκληση του για έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία υπέρ των πυρόπληκτων: «Από χθες εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα συρρέουν στις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας για να αιμοδοτήσουν. Η ημερήσια συλλογή της Αττικής υπερδιπλασιάσθηκε χθες, με 1300 μονάδες αίμα έναντι 600 πέρυσι την ίδια μέρα», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο.


Συνεχίζει δε εκφράζοντας ευγνωμοσύνη «για την αλληλεγγύη και προσφορά του κόσμου, αλλά και για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό όλων των Αιμοδοσιών και ιδιαίτερα των τριών νοσοκομείων – Ελπίς, Θριάσιο & Σισμανόγλειο – που σήκωσαν το βάρος της λειτουργίας εκτάκτως το απόγευμα».


Τέλος, ενημερώνει ότι «η εθελοντική προσφορά αίματος καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων και την ορθολογική κατανομή του αίματος σύμφωνα με τις ανάγκες, ενώ ταυτόχρονα θα διευκολύνει την εξυπηρέτηση των αιμοδοτών που δε θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται με μακρά αναμονή για να αιμοδοτήσουν. Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι Αιμοδοσίες της χώρας λειτουργούν καθημερινά σε πρωινό ωράριο και οι πλείστες το έχουν επεκτείνει ανάλογα με την προσέλευση αιμοδοτών».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου