Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σημαντικές ενημερώσεις από την ΗΔΙΚΑ

26/4/2013 5:09:19 μμ
Από Δευτέρα ηλεκτρονική ακύρωση κουπονιών σε όλα τα σκευάσματα. Από 20 Μαΐου εκτελούμε μόνο μέσω ΑΡΙ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η ΗΔΙΚΑ ανακοίνωσε πως από την ερχόμενη Δευτέρα θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική ακύρωση κουπονιών. Με τον τρόπο αυτό θα αποκλείεται η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης, έστω και κατά λάθος, οποιουδήποτε σκευάσματος με μοναδικό barcode.


Στην ίδια ανακοίνωση Ταυτόχρονα από την Δευτέρα 20 Μαΐου η πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα είναι δυνατή μόνο μέσω API, δηλαδή μόνο μέσω της διασύνδεσης των προγραμμάτων φαρμακείου με την ΗΔΙΚΑ, και όχι μέσω e-syntagografisi.gr. Όσοι δεν εφαρμόζουν ακόμα το σύστημα αυτό, θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με την εταιρεία υποστήριξης της εφαρμογής.


Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ αναφέρει:


«Από τη Δευτέρα 29.04.2013 στις 15.30μ.μ. θα ενεργοποιηθεί η ακύρωση κουπονιών μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.


Από την Δευτέρα 20.05.2013 η σύνδεση των τοπικών εφαρμογών των φαρμακείων με την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση θα είναι εφικτή μόνο μέσω ΑΡΙ. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία υποστήριξης της εφαρμογής σας γι? αυτό το σκοπό».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων






Σχετικά άρθρα

Βαλτάς & Σκυλακάκης συμφωνούν στην κατάργηση της κατ΄οίκον διανομής ΦΥΚ
Έχουν ήδη καταγραφεί τραγικά περιστατικά όταν δεν δίνονται δια χειρός φαρμακοποιού
Φ.Σ. Αττικής: Τα κούριερ ακυρώνουν τον φαρμακοποιό
«Η παράκαμψή του τον απαξιώνει και αποτελεί εν δυνάμει κίνδυνο για την υγεία»
Αναθεωρούνται οι κατευθυντήριες γραμμές του Good Distribution Practice (GDP) στην Ε.Ε.
Σχετικό webinar διοργανώνει η European Industrial Pharmacists Group (EIPG)