Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σχετικά με το έγγραφο του ΠΦΣ για τις διανυκτερεύσεις

23/7/2013 7:52:51 πμ
«Ο φαρμακοποιός θα πρέπει να αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο, αλλά και να προστατεύει την αξιοπρέπειά του κατά τη διάρκεια της εφημερίας», τονίζει ο γραμματέας του ΦΚ Καβάλας Α. Κωνσταντινίδης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στο κείμενό του με ημερομηνία 22.07.2013, που απευθύνεται στον πρόεδρο του ΠΦΣ Κυριάκο Θεοδοσιάδη και απαντά σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου σχετικά με τις υποχρεώσεις των φαρμακοποιών κατά τη διάρκεια των διημερεύσεων και των διανυκτερεύσεων, ο γραμματέας του ΦΚ Καβάλας και αντιπρόσωπος στον ΠΦΣ Ανδρέας Κωνσταντινίδης αναφέρει:

 

«Αφού σας συγχαρώ για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου του ΠΦΣ και σας ευχηθώ καλή επιτυχία, θα ήθελα να σας εκφράσω κάποιες προσωπικές απόψεις σχετικά με τις διευκρινίσεις του ΠΦΣ για τις εφημερίες των φαρμακείων:

Είναι όντως απαράδεκτο και ανήθικο να "τρώει πόρτα" κάποιος πολίτης όταν ζητάει ένα αντιπυρετικό σιρόπι για το παιδί του επειδή δεν έχει ιατρική συνταγή (μας έχει καταγγελθεί επανειλημμένως). Ο κλάδος δυσφημίζεται από τέτοιου είδους καταγγελίες και ακυρώνεται κάθε κοινωνική προσφορά του φαρμακοποιού.

 

Από την άλλη, θεωρώ ότι δεν είναι δυνατό να σε ξυπνάει ο άλλος τα ξημερώματα και να ζητάει βιταμίνες ή πάτους για παπούτσια.

Όλα αυτά πρέπει να ρυθμιστούν με ένα συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο, ώστε να πάψουν να υπάρχουν ασάφειες και προστριβές που δυσφημίζουν τον κλάδο.


Ο φαρμακοποιός θα πρέπει να αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο, αλλά και να προστατεύει την αξιοπρέπειά του κατά τη διάρκεια της εφημερίας. Ίσως είναι η κατάλληλη ώρα για να ανακινηθεί και το θέμα της υπερωριακής αμοιβής του φαρμακοποιού, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.


Αναφορικά στο θέμα των κλειστών φαρμακείων με αναμμένους σταυρούς, αλλά και των «διευρυμένων», που είναι υπεράνω ωραρίων ή απεργιακών κινητοποιήσεων, πρέπει ο ΦΣ Αττικής να παραδεχθεί ότι χειρίστηκε το θέμα με λανθασμένο τρόπο και τώρα πληρώνουμε όλοι τα λάθη και ίσως κάποια αλαζονεία που επιδείχθηκε όταν τους ζητήθηκε από την κυβέρνηση να επιτραπεί σε όσους το επιθυμούσαν να ανοίγουν Σάββατο πρωί και κάποια επιπλέον απογεύματα.


Επίσης, πρέπει να διευκρινιστεί εάν με τον Καποδίστρια υποχρεούνται οι φαρμακοποιοί της επαρχίας να διανυκτερεύουν στο φαρμακείο ή από το σπίτι τους (η νομοθεσία για έξι φαρμακεία είναι πεπαλαιωμένη, μιας και αναφερόταν νομίζω στους παλαιούς δήμους και κοινότητες). Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπου συνεχώς δεχόμαστε χτυπήματα ως κλάδος και απώλειες, είναι απαραίτητο να έχουμε και διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο να διαχειριζόμαστε με τεκμηριωμένες απόψεις και δυναμικό τρόπο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προμήθεια νέου Φαρμακείου-ΚΙΤ Α' Βοηθειών Αυτοκινήτου βάσει ΦΕΚ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Ανδρέα Κωνσταντινίδη






Σχετικά άρθρα

Νέος Δρόμος - Συμμαχία Φαρμακοποιών: Η υγεία δεν είναι logistics
Απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί κατΆ οίκον διανομής φαρμάκων
Care for Carers: Εστιάζει στην ψυχική ανθεκτικότητα των φαρμακοποιών
Νέα καινοτόμος βιωματική διοργάνωση από τον Φ.Σ. Κοζάνης
ΠΦΣ: Ετοιμάζει εκπαιδευτικό webinar για τη νέα κατηγορία ΦΥΚ στα φαρμακεία
Που περιλαμβάνει 48 φαρμακευτικά σκευάσματα και 5 δραστικές ουσίες
PEIFASYN Academy:  Νέο live webinar για φαρμακοποιούς και βοηθούς φαρμακείου
Πρακτική προσέγγιση στις ανάγκες στοματικής υγείας ανά ηλικιακή ομάδα