Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Ζητάει μια πολιτική που θα εγγυάται την προβλεψιμότητα και τη βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου

14/2/2023 7:20:36 μμ
Όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παρά τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει στον εκσυγχρονισμό του συστήματος υγείας αυτό που λείπει είναι ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την υγεία και πολύ περισσότερο για το φάρμακο, ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ, ο πρόεδρός του Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν αναχθεί, κατά κοινή ομολογία, ως ο τρίτος πυλώνας χρηματοδότησης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ τόνισε πως υπάρχουν -παρά τις βελτιώσεις- δυο τομείς που είμαστε ουραγοί: α) η χρηματοδότηση του συστήματος υγείας και πιο συγκεκριμένα του χώρου του φαρμάκου και β) η ορθολογική χρήση των διατιθέμενων πόρων με την εισαγωγή μέτρων εξοικονόμησης και ελέγχου της ζήτησης.

«Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου οι προκλήσεις πολύ εύκολα θα εκτοπίσουν τις ευκαιρίες αν δεν αλλάξουμε τη θεώρηση που έχουμε για τα πράγματα. Είμαστε αισιόδοξοι για ένα πιο υγιές μέλλον. Αρκεί τώρα να προτεραιοποιήσουμε την υγεία σε πολιτικό και δημόσιο επίπεδο, ανοίγοντας το δρόμο για να ενδυναμώσουμε το σύστημα υγείας μας. Ταυτόχρονα προσδοκούμε μια πολιτική που θα εγγυάται την προβλεψιμότητα και τη βιωσιμότητα του κλάδου και του συστήματός μας, μια πολιτική δίκαιη που προσπαθεί να κρατά ίσες αποστάσεις», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Επανεκλέχθηκε για τρίτη θητεία πρόεδρος ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών