Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

ΣΦΕΕ: Συστάσεις από την EFPIA για τις προμήθειες φαρμάκων σε όλη την EE

13/2/2022 3:53:05 μμ
Ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαφανή και προβλέψιμη διαδικασία υποβολής προσφορών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


H EFPIA δημοσίευσε 10 συστάσεις προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι διαδικασίες προμηθειών σε όλη την Ε.Ε. θα είναι αποτελεσματικές και βιώσιμες, παρέχοντας υψηλού επιπέδου φάρμακα για τους ασθενείς, σε σωστές ποσότητες και στο σωστό χρόνο.

Οι συστάσεις περιλαμβάνονται στη Λευκή Χάρτα (White Paper) Περί της Αποτελεσματικότητας των Δημοσίων Προμηθειών Φαρμάκων στην Ε.Ε. και προκύπτουν από ενδελεχή μελέτη που διεξήγαγε μεταξύ των μελών της η EFPIA προκειμένου να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στην εφαρμογή της Οδηγίας 2014 της Ε.Ε. Περί Δημοσίων Προμηθειών.

Η EFPIA καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ζητά μεγαλύτερη συμμετοχή και συνδρομή κλινικών εμπειρογνωμόνων στην προετοιμασία των προσκλήσεων υποβολής προσφορών, να ζητά επίσης ισόρροπη αξιολόγηση ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων στην ανάθεση των συμβάσεων, με σεβασμό της εμπιστευτικότητας στην τιμολόγηση, να ακολουθεί μια διαφανή και προβλέψιμη διαδικασία υποβολής προσφορών και να περιορίσει τις καθοδηγούμενες από την ΕΕ διασυνοριακές από κοινού προμήθειες μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών απειλών για την υγεία.

Η Nathalie Moll, Γενική Διευθύντρια της EFPIA, είπε: «Ελπίζουμε ότι η δημοσίευση των κατευθυντήριων οδηγιών βέλτιστων πρακτικών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την υποστήριξη των εθνικών αρμόδιων αρχών, δεν θα βελτιώσει μόνο τις επίσημες διαδικασίες δημοσίων προμηθειών αλλά θα επηρεάσει και τις άτυπες διαδικασίες πρόσκλησης υποβολής προσφορών που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο εκτός των ορίων της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»
Αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους






Σχετικά άρθρα

Όμιλος ΣΥΦΑΚ: Στήριξε εκδηλώσεις με θέμα: «Το Χαμόγελο ενάντια στοBullying»
Διοργανώθηκαν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ: Όλοι μαζί μια αγκαλιά!
Για 3η συνεχόμενη χρονιά στηρίζει τη Δράση Αλληλεγγύης του Φ.Σ. Λάρισας
ΕΜΑ: Αποσύρει την άδεια του εμβολίου Covid-19 της AstraZeneca
Μετά από αίτημα της εταιρείας που έβλεπε τη ζήτηση να πέφτει
Νέα εποχή ΜΑΜ
9/5/2024 10:34:31 μμΝέα εποχή ΜΑΜ
Διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο μέλλον