Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ & PIF: Επίθεση στην κυβέρνηση για το υψηλό clawback

8/2/2019 10:29:54 πμ
Το κράτος παίρνει πίσω το 70% της αξίας των φαρμάκων τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το παράδειγμα της Φαρμασερβ-Λίλλυ ακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum Μάκης Παπαταξιάρχης, στέλνοντας επιστολή προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης & υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, για το θέμα των clawback και rebates ακριβών νοσοκομειακών φαρμάκων.


Συγκεκριμένα ζητούν να γίνει συνάντηση για το θέμα, καθώς –όπως ισχυρίζονται– το 2018 το Κράτος συμμετείχε στις δαπάνες των νοσοκομειακών φαρμάκων του Ν.3816 κατηγορίας 1Α, μόνο στο ένα τρίτο περίπου της αξίας τους, με τις επιχειρήσεις του φαρμάκου να δίνουν όλο το υπόλοιπο.


Μόνο για την περίοδο του α' εξαμήνου 2018 τα clawback και rebates, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό ελληνικό και πανευρωπαϊκό προηγούμενο, καθόσον αναλογούν πλέον σε ποσοστό άνω του 70% της τιμολογηθείσας αξίας προς τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ».


Ζητούν δε «ένεση ρευστότητας για τα πεπραγμένα του 2018», αλλά και «αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού για το 2019», ώστε –όπως αναφέρουν– «να βελτιωθεί η μη αποδεκτή ήδη διαμορφωμένη εικόνα για αυτή την κατηγορία των φαρμακευτικών προϊόντων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)






Σχετικά άρθρα

Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί