Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Διαφωνεί με τη μείωση των κινήτρων για Ε&Α που προωθείται στην Ε.Ε.

21/3/2024 10:17:35 μμ
Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τη θέση του απέναντι στην ανανεωμένη πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας καταθέτει ο ΣΦΕΕ, ο οποίος αναφέρει ότι έχουν γίνει βελτιώσεις μεν, παραμένει ωστόσο η μείωση των κινήτρων για την Έρευνα και Ανάπτυξη νέων καινοτόμων φαρμάκων. Σύμφωνα με τον ΣΦΕΕ αυτό «καθιστά την ευρωπαϊκή φαρμακοβιομηχανία λιγότερο ανταγωνιστική, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου», ενώ δεν μπορεί να αντιληφθεί πώς θα υπάρξει όφελος για τους ασθενείς.


Συμπληρώνει δε ότι: «Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις όσον αφορά στην πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα και ιδιαίτερα σε καινοτόμα, με μόλις 40 από τα 160 να είναι πλήρως διαθέσιμα στους πολίτες (την περίοδο 2018-2021), κυρίως για λόγους που σχετίζονται με τη σταθερά χαμηλή δημόσια χρηματοδότηση αλλά και το ύψος των υποχρεωτικών επιστροφών που καλούνται να καταβάλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες. Καθώς οι διαβουλεύσεις για τη νέα φαρμακευτική νομοθεσία θα συνεχιστούν, χαιρετίζουμε την ευκαιρία για συνεχή διάλογο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα, η ανάπτυξη και η παραγωγή νέων θεραπειών μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και ανθεκτικής Ευρώπης, καθώς και με τους τρόπους με τους οποίους σε μικρές χώρες όπως η Ελλάδα θα διασφαλιστεί η συνεχής και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών σε νέες και καινοτόμες θεραπείες».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με τη συμβολή της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών
Μιλά στο κοινό για τις παραισθήσεις που συνδέονται με τη νόσο Πάρκινσον






Σχετικά άρθρα

Διεθνής τάση η απευθείας πώληση σκευασμάτων σε καταναλωτές ή φαρμακεία
Πώς αντιδρούν οι Γάλλοι φαρμακοποιοί
PGEU: Η Ε.Ε. ψήφισε υπέρ της ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού στην υγεία
Και αναγνώρισε τον ρόλο των φαρμακοποιών στην παροχή φροντίδας
Εκδικάστηκε στο ΣτΕ η προσφυγή των φαρμακοποιών για την κατΆ οίκον διανομή των ΦΥΚ
Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα δηλώνει ο Ηλίας Βασιλαδιώτης
ΜΗΣΥΦΑ με κούριερ; Τι αποφάσισε η Ε.Ε.; Τι απαντά ο Απ. Βαλτάς;
Ο ΠΦΣ κράτα χαμηλούς τόνους προκρίνοντας ότι το αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του κλάδου