Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: Απαιτείται σταθερό και δυνατό οικοσύστημα για την πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία

3/5/2023 9:01:23 μμ
Και την παράλληλη αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής φαρμάκων, σύμφωνα με τον Ολ. Παπαδημητρίου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΣΦΕΕ για 8η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διοργανώνοντας τη συζήτηση με τίτλο: «Η Ευρωπαϊκή Φαρμακευτική Στρατηγική και οι προκλήσεις για το ελληνικό σύστημα υγείας».

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε την επομένη της δημοσίευσης της πρότασης της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας. Στις βασικές προτεραιότητες και τους πυλώνες που επιδιώκει η πρόταση της Ε.Ε. αλλά και στην αναγκαιότητα να εκσυγχρονιστεί, μετά από μια εικοσαετία, το ευρωπαϊκό φαρμακευτικό πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Ολ. Παπαδημητρίου.

Όπως σημείωσε τόσο ο ΣΦΕΕ όσο και η EFPIA στηρίζουν τους στόχους της Ευρωπαϊκής Φαρμακευτικής Στρατηγικής για την παροχή ταχύτερης και πιο δίκαιης πρόσβασης στα φάρμακα, την αντιμετώπιση των ελλείψεων, καθώς και τη διασφάλιση ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική καινοτομία. Οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της αντιμικροβιακής αντοχής, η επιτάχυνση των εγκρίσεων και η μείωση της γραφειοκρατίας βρίσκονται αναμφισβήτητα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ωστόσο, τόνισε πως η πρόταση της Ε.Ε. υπονομεύει στην πραγματικότητα την Έρευνα και Ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει στην πηγή τους τα προβλήματα που αφορούν την πρόσβαση των ασθενών σε φάρμακα. Ο Ολ. Παπαδημητρίου επισήμανε πως η προϋπόθεση επιπλέον προστασίας, μόνο αν ένα φάρμακο είναι διαθέσιμο σε όλα τα κράτη μέλη εντός 2 ετών, στην ουσία τιμωρεί την καινοτομία, αγνοώντας πως η συντριπτική πλειονότητα των καθυστερήσεων στην πρόσβαση σε νέα φάρμακα είναι γνωστό ότι οφείλεται στο κανονιστικό πλαίσιο που έχει κάθε χώρα και στην πολιτική που ακολουθεί για τα φάρμακα.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα