Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: 8.000 νέα μόρια βρίσκονται υπό ανάπτυξη παγκοσμίως

9/11/2022 8:08:45 μμ
Στην Ελλάδα όμως οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από ελλείψεις και ελλιπή χρηματοδότηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια περίοδο που περισσότερα από 8.000 νέα μόρια  βρίσκονται υπό ανάπτυξη παγκοσμίως, αναδεικνύεται αυθόρμητα ο προβληματισμός αν και κατά πόσο προετοιμάζεται η χώρα μας να υποδεχθεί όσα από τα καινοτόμα αυτά μόρια καταλήξουν τελικά στην αγορά. Οι μελλοντικές θεραπευτικές επιλογές για πολλές ασθένειες υπόσχονται καλύτερες θεραπευτικές εκβάσεις με μεγαλύτερη ασφάλεια. Από στοιχεία της πρόσφατης μελέτης της EFPIA/IQVIA, το 2021 πήραν από τον ΕΜΑ άδεια κυκλοφορίας στην αγορά 92 φάρμακα, εκ των οποίων τα 54 είναι νέες δραστικές ουσίες, ήτοι μια αύξηση 30% στον αριθμό νέων δραστικών ουσιών που εγκρίθηκαν σε σχέση με το 2020.

«Όμως η καινοτομία έχει νόημα μόνο αν φθάνει στους ασθενείς, γιΆ αυτό στην Ελλάδα θα πρέπει να μας απασχολήσει πώς θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να καταστεί διαθέσιμη αυτή η καινοτομία», αναφέρει ο ΣΦΕΕ μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, κατά την οποία αναδείχθηκε το κοινό αίτημα όλων για τη δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού βιώσιμου δημόσιου συστήματος υγείας.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ασθενών ανέδειξαν τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, την ανησυχία τους για τις ελλείψεις φαρμάκων, αλλά και για την πρόσβασή τους σε νέες θεραπείες. Οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ αναφέρθηκαν στις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική φαρμακευτική πολιτική, παρουσίασαν τη μελέτη της EFPIA για την αναμονή των ασθενών όσον αφορά την πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες και την απειλή για τη βιωσιμότητα του κλάδου λόγω της μεγάλης αύξησης των υποχρεωτικών επιστροφών που επωμίζεται η φαρμακοβιομηχανία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος