Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: 108 χιλιάδες θέσεις εργασίας προσφέρει ο κλάδος στην απασχόληση

10/4/2024 12:59:01 πμ
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας είχαν περισσότεροι από 60 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΕΚΠΑ που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας», στις 5 Απριλίου 2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τους φοιτητές των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» και «Ογκολογία θώρακος: σύγχρονη κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση και έρευνα» σε συνεργασία με τον ΣΦΕΕ και τους προσέφερε τη δυνατότητα διασύνδεσης με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ και ιατρικών ομίλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 220 συνεντεύξεις.


Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, Μαρία Λεοντάρη στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Η συνολική επίδραση του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία, σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε 6,2 δισ. ευρώ (3,3% του ΑΕΠ) και η συνολική συνεισφορά στην απασχόληση εκτιμάται σε 108.000 θέσεις εργασίας, ενώ η επίδραση στα φορολογικά έσοδα από τη δραστηριότητα του φαρμακευτικού κλάδου εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ. Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι ο τομέας που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η σημερινή επιτυχία της "Ημέρας Καριέρας” αναδεικνύει ακριβώς αυτήν τη διάσταση». 


Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ: AbbVie, Amgen, AstraZeneca, Chiesi, GlaxoSmithKline, Lavipharm, Merck, Pharmaserve-Lilly, Roche, Takeda, WinMedica, των εταιρειών κλινικών μελετών: PPD και Qualitis καθώς και των Ιατρικών Ομίλων: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Όμιλος Ιασώ και Ευρωκλινική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Lavipharm: Ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής διαδερμικών συστημάτων
Μια κατηγορία προϊόντων με αυξημένη ζήτηση
Πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ο Γ.Κ. Κιοσές
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.
Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί