Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


ΣΦΕΕ: 108 χιλιάδες θέσεις εργασίας προσφέρει ο κλάδος στην απασχόληση

10/4/2024 12:59:01 πμ
Ανακοινώσεις στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τη δυναμική του φαρμακευτικού κλάδου, καθώς και για τις τάσεις και τις επαγγελματικές προοπτικές που διαγράφονται στο χώρο της Υγείας είχαν περισσότεροι από 60 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΕΚΠΑ που συμμετείχαν στην εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας», στις 5 Απριλίου 2024 σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα. 


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για τους φοιτητές των προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ «Ανάπτυξη νέων φαρμάκων: έρευνα, κυκλοφορία και πρόσβαση» και «Ογκολογία θώρακος: σύγχρονη κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση και έρευνα» σε συνεργασία με τον ΣΦΕΕ και τους προσέφερε τη δυνατότητα διασύνδεσης με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ και ιατρικών ομίλων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 220 συνεντεύξεις.


Η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, Μαρία Λεοντάρη στον χαιρετισμό της ανέφερε: «Η συνολική επίδραση του φαρμακευτικού κλάδου στην ελληνική οικονομία, σε όρους ΑΕΠ εκτιμάται σε 6,2 δισ. ευρώ (3,3% του ΑΕΠ) και η συνολική συνεισφορά στην απασχόληση εκτιμάται σε 108.000 θέσεις εργασίας, ενώ η επίδραση στα φορολογικά έσοδα από τη δραστηριότητα του φαρμακευτικού κλάδου εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ. Ο φαρμακευτικός κλάδος είναι ο τομέας που επενδύει περισσότερο από κάθε άλλον στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία. Η σημερινή επιτυχία της "Ημέρας Καριέρας” αναδεικνύει ακριβώς αυτήν τη διάσταση». 


Την ημερίδα τίμησαν με τη συμμετοχή τους ως ομιλητές υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών μελών του ΣΦΕΕ: AbbVie, Amgen, AstraZeneca, Chiesi, GlaxoSmithKline, Lavipharm, Merck, Pharmaserve-Lilly, Roche, Takeda, WinMedica, των εταιρειών κλινικών μελετών: PPD και Qualitis καθώς και των Ιατρικών Ομίλων: Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Όμιλος Ιασώ και Ευρωκλινική.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Όμως δεν είναι υποχρεωτικός στην Ελλάδα επισημαίνει ο ΠΑΣΠΑΜΑ
13/6/2024 5:03:50 πμ1st SFEE Summit
Με τη συμμετοχή κορυφαίων experts από τον κλάδο του φαρμάκου


Σχετικά άρθρα

DEMO: Εισάγει ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας
Προσφέρει μηνιαίες αποδοχές με 14 ημέρες εργασίας κατά μέσο όρο
Rosemont Pharmaceutical: Εξαγόρασε την ελληνική εταιρεία Pharma-Data
Για την παροχή υψηλής ποιότητας φαρμάκων προστιθέμενης αξίας
Τ. Τερζής: Πρωταρχικός μας στόχος η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των ΣΥ.ΦΑ.
Η κατακερματισμένη αγορά δεν είναι βιώσιμη, δηλώνει ο άρτι εκλεχθείς πρόεδρος του ΣΥ.ΦΑ. Θράκης