Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Self tests: Η πλατφόρμα παραμένει κλειστή για τη χορήγησή τους από τα φαρμακεία

10/1/2022 9:08:13 μμ
Μετά από ένα επεισοδιακό τριήμερο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μετά από ένα επεισοδιακό τριήμερο, με τη διάθεση των self tests να αποτελεί γρίφο για πολλούς γονείς εξαιτίας των ελλείψεών τους, η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται. Η πλατφόρμα όμως παραμένει κλειστή, επομένως ακόμη και αν υπάρχουν διαθέσιμα self tests στα φαρμακεία, οι γονείς δεν μπορούν να τα παραλάβουν από τους φαρμακοποιούς. Την πρώτη ημέρα επιστροφής στις σχολικές αίθουσες, εντοπίστηκαν 15.547 κρούσματα από τα self tests στα σχολεία, ενώ υπενθυμίζεται πως υπάρχει η υποχρέωση για τη διενέργεια δύκο ακόμα ελέγχων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς αυτήν την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι ελλείψεις των τεστ που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες αποδίδεται στο γεγονός ότι διατέθηκαν σε λίγα μόλις 24ωρα περισσότερα από 8,5 εκατ. self tests και πως το πρόβλημα εντοπίστηκε κυρίως στην κατανομή τους μεταξύ φαρμακαποθηκών και φαρμακείων. Ενδεικτικά ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές τόνισε ότι «η ζήτηση ήταν τόσο αυξημένη που εκτιμάται ότι σε κάποια φαρμακεία μπορεί να διατέθηκαν μέσα σε μόνο μία μέρα έως και χίλια self tests. Ταυτόχρονα, τονίζει ότι έγιναν κάποιες νέες προμήθειες, αλλά οι συσκευασίες που εστάλησαν στα φαρμακεία ήταν 200άδες αντί 500άδες, δηλαδή μειωμένες ποσότητες σε σύγκριση με τις προηγούμενες φορές». 

Σύμφωνα με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, μια κύρια αιτία για την έλλειψη self tests είναι και η δυσλειτουργία του συστήματος καταχώρισής τους, το οποίο δεν ανανεώνεται όπως πρέπει, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι τα φαρμακεία ακόμη έχουν απόθεμα σε τεστ αυτοδιάγνωσης, ενώ στην πραγματικότητα το έχουν εξαντλήσει.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης






Σχετικά άρθρα

Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
ΟΣΦΕ: Στα ελληνικά η έρευνα της FIP για τα point-of-care tests στο φαρμακείο
Και οι σχετικές θέσεις για τα οφέλη τους από το Κέντρο ΑΡΕΤΑΙΟΣ
Κλοπές σε 12 φαρμακεία της Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 15 ημέρες
Συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή της πόλης ζητά ο Δ. Ευγενίδης