Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Self test: Το σύνολο των εργαζομένων της χώρας στα φαρμακεία

27/5/2021 4:24:11 μμ
Διπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι αυτήν την εβδομάδα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πλημμυρίζουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα από τους εργαζόμενους πολίτες που υποχρεούνται να κάνουν self test προκειμένου να πάνε στη δουλειά τους και να δηλώνουν το αποτέλεσμα στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη». Αυτήν την εβδομάδα η πλατφόρμα των δωρεάν τεστ άνοιξε για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και για το σύνολο των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριότητας, προκαλώντας ασφυκτική κίνηση στα φαρμακεία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο f.daily, ο πρόεδρος του Φ.Σ. Χαλκιδικής, Μιχάλης Μαργαριτίδης: «Δίνουμε εκατοντάδες τεστ την ημέρα, μόνο από τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στην περιοχή. Μιλάμε για επιχειρήσεις που απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους. Θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτήν τη φάση της πανδημίας, αλλά πραγματικά είναι πολύ δύσκολο».

Στο ίδιο κλίμα, ο γραμματέας του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Γ. Κιοσές ανέφερε στο GRTimes ότι οι δικαιούχοι διπλασιάστηκαν: «Από τα 2 με 2,5 εκατομμύρια ΑΜΚΑ που ήταν ανοικτά την περασμένη εβδομάδα, έφτασαν στα 4,5 εκατομμύρια, σημείωσε, τονίζοντας ότι επικρατεί το αδιαχώρητο στα φαρμακεία και δημιουργούνται συνεχώς ουρές.
Ο Τάσος Τερζής, πρόεδρος του Φ.Σ. Έβρου, μιλώντας στο gnomionline.gr, είπε ότι το υπουργείο Υγείας δίνει ένα χρονικό περιθώριο προσαρμογής στους εργαζομένους σχετικά με τη διενέργεια των τεστ, που σημαίνει ότι η αυξημένη προσέλευση στα φαρμακεία θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες. Ωστόσο ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι υπάρχει επάρκεια και δεν προβλέπεται να υπάρξουν προβλήματα με τη διαθεσιμότητα, όπως είχε σημειωθεί τις πρώτες εβδομάδες διάθεσης των self tests σε πολλές περιοχές της χώρας, εκτός Αττικής.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο