Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΕΙΒ: Ζητά άμεση ενημέρωση για τον ετήσιο προϋπολογισμό των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη

20/12/2021 4:05:07 μμ
Και να διευκρινιστεί πώς θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπ. Υγείας ζητά την άμεση και επίσημη ενημέρωση του Συνδέσμου, αναφορικά με τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022, βάσει ρεαλιστικών προβλέψεων και επισημαίνει πως:
  • Αν και υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού του Αναλώσιμου Υγειονομικού Υλικού κατά 3.400.000€, παρΆ όλα αυτά στο συνολικό προϋπολογισμό υλικών Σακχαρώδη Διαβήτη, στις κατηγορίες Λ4Α, Λ4Β και Λ4Γ, υπάρχει συνολική μείωση κατά 1.000.000€, τη στιγμή που ο αριθμός των πασχόντων έχει αυξηθεί κατά 5%, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ.
  • Εν μέσω διαπραγμάτευσης της ένταξης νέων τεχνολογιών στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιείται μείωση 7.000.000€ στην κατηγορία Λ4Β Υλικά Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, στην οποία εντάσσονται κατά κύριο λόγο οι νέες τεχνολογίες, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ακόμα διακριτός προϋπολογισμός για αυτά τα προϊόντα.
  • Η κατηγορία Λ4Γ Αντλίες Ινσουλίνης, μια θεραπεία που διατίθεται μόνο κατόπιν έγκρισης από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) σε ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, παραμένει ακόμα υποχρηματοδοτούμενη, προκαλώντας αυξανόμενο clawback και χρηματοδότηση από τις εταιρείες.
  • Οι νέες τεχνολογίες διαβήτη όπως και τα συστήματα στιγμιαίας και συνεχούς καταγραφής γλυκόζης και οι αντλίες ινσουλίνης βρίσκονται δυστυχώς ακόμα σε αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%, παρά τις προτάσεις των Συλλόγων Ασθενών και του ΣΕΙΒ για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, όπως οι ταινίες μέτρησης σακχάρου.
Ο ΣΕΙΒ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να διαμορφώσουν ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη