Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΣΕΙΒ: Ζητά άμεση ενημέρωση για τον ετήσιο προϋπολογισμό των δαπανών για τα Υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη

20/12/2021 4:05:07 μμ
Και να διευκρινιστεί πώς θα γίνει η ένταξη και αποζημίωση των νέων τεχνολογιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων με επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπ. Υγείας ζητά την άμεση και επίσημη ενημέρωση του Συνδέσμου, αναφορικά με τη συνολική διαμόρφωση του προϋπολογισμού των δαπανών για τα υλικά του Σακχαρώδη Διαβήτη για το 2022, βάσει ρεαλιστικών προβλέψεων και επισημαίνει πως:
  • Αν και υπάρχει αύξηση του προϋπολογισμού του Αναλώσιμου Υγειονομικού Υλικού κατά 3.400.000€, παρ’ όλα αυτά στο συνολικό προϋπολογισμό υλικών Σακχαρώδη Διαβήτη, στις κατηγορίες Λ4Α, Λ4Β και Λ4Γ, υπάρχει συνολική μείωση κατά 1.000.000€, τη στιγμή που ο αριθμός των πασχόντων έχει αυξηθεί κατά 5%, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα της ΗΔΙΚΑ.
  • Εν μέσω διαπραγμάτευσης της ένταξης νέων τεχνολογιών στην αποζημίωση του ΕΟΠΥΥ, πραγματοποιείται μείωση 7.000.000€ στην κατηγορία Λ4Β Υλικά Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, στην οποία εντάσσονται κατά κύριο λόγο οι νέες τεχνολογίες, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ακόμα διακριτός προϋπολογισμός για αυτά τα προϊόντα.
  • Η κατηγορία Λ4Γ Αντλίες Ινσουλίνης, μια θεραπεία που διατίθεται μόνο κατόπιν έγκρισης από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) σε ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, παραμένει ακόμα υποχρηματοδοτούμενη, προκαλώντας αυξανόμενο clawback και χρηματοδότηση από τις εταιρείες.
  • Οι νέες τεχνολογίες διαβήτη όπως και τα συστήματα στιγμιαίας και συνεχούς καταγραφής γλυκόζης και οι αντλίες ινσουλίνης βρίσκονται δυστυχώς ακόμα σε αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ 24% και 13%, παρά τις προτάσεις των Συλλόγων Ασθενών και του ΣΕΙΒ για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, όπως οι ταινίες μέτρησης σακχάρου.
Ο ΣΕΙΒ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία και τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να διαμορφώσουν ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καμία αποζημίωση στην Ελλάδα σε συστήματα FGM/CGM για τους ασθενείς
Δίνοντας έμφαση σε ενέργειες που συνεισφέρουν στην προστασία των ανθρώπων και των κοινοτήτων τους






Σχετικά άρθρα

Με προβλήματα στα logistics οι κατ’οίκον παραδόσεις των ΦΥΚ
Δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης, είπε ο υπ. Υγείας
Κ. Παπαγιάννης: H ψηφιακή ωριμότητα το επόμενο βήμα στον μετασχηματισμό της υγείας
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα στο 2ο SFEE Summit
ΠΕΦ: Το κενό της δημόσιας χρηματοδότησης στα φάρμακα φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ
Στα ύψη και πάλι η υπερφορολόγηση της φαρμακοβιομηχανίας
Έρχεται νέο πρόγραμμα για την πρόληψη της νεφρικής δυσλειτουργίας
Ανακοίνωση από την Ειρήνη Αγαπηδάκη στο 2ο ΣΦΕΕ Summit