Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΣΕΙΒ: Πάνω από 1 εκατ. ευρώ οι οφειλές των δημόσιων νοσοκομείων

29/3/2023 9:11:21 μμ
Με επιστολή του ενημερώνει τον Θ. Πλεύρη για τις αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο των ιατροτεχνολογικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με επιστολή τους προς τον υπ. Υγείας τα μέλη του ΣΕΙΒ μεταφέρουν την έντονη ανησυχία τους αλλά και την απογοήτευσή τους αναφορικά με τις συνεχώς διογκούμενες νοσοκομειακές οφειλές.
Αναφερόμενοι στο μηνιαίο δελτίο στοιχείων γενικής κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στις 3/3/2023, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων του Δημοσίου τον Ιανουάριο του 2023 ανήλθαν στα €1.075 εκατομμύρια από €739 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2022 (αύξηση 45%), ενώ συγκρίνοντας το Δεκέμβριο του 2022 (€909 εκατ. ληξιπρόθεσμα) με το Δεκέμβριο του 2021 (€606 εκατ. ληξιπρόθεσμα) παρατηρείται αύξηση 50%!

«Είναι προφανές ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι υποσχέσεις για δραστική μείωση των χρεών των Νοσοκομείων μέχρι το τέλος του 2022, αλλά αντίθετα εκτινάχθηκαν σε δυσθεώρητα ύψη. Πλέον των ανωτέρω, στο συνολικό αναφερόμενο ύψος νοσοκομειακών οφειλών θα πρέπει να ληφθούν υπόψη αφΆ ενός οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές που αντιστοιχούν σε πωλήσεις 90 ημερών, αφΆ ετέρου η αξία των ατιμολόγητων υλικών των προμηθευτών που, για τον δικό μας κλάδο, ανέρχεται σε τουλάχιστον 70 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνολική αρνητική εικόνα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι εξοφλήσεις των νοσοκομειακών οφειλών γίνονται με τεράστια καθυστέρηση που, σε αρκετές περιπτώσεις, αγγίζει τους 12 μήνες!», σημειώνουν στην επιστολή τους. Οι προμηθευτές ιατροτεχνολογικών υλικών επισημαίνουν πως αυτήν τη στιγμή καταγράφεται τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις του κλάδου, με άμεσο κίνδυνο για την ομαλή τροφοδοσία των Νοσοκομείων, αλλά και περιορίζεται η ανθεκτικότητα και η ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όσο και η ικανότητά τους να γίνουν πιο πράσινες και ψηφιακές.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον εξορθολογισμό του προϋπολογισμού για τα προϊόντα διαβήτη ζητά ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα