Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σε συζητήσεις η Ε.Ε. για προαγορά εμβολίων κατά της COVID-19

21/7/2020 1:28:26 μμ
Με τις εταιρείες Moderna, Sanofi, Johnson & Johnson κ.ά.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαπραγματεύεται συμφωνίες για την προαγορά των μελλοντικών εμβολίων κατά της COVID-19 με διάφορες εταιρείες, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σύμφωνα με πηγές του Reuters σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ε.Ε. είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Moderna, Sanofi και Johnson & Johnson καθώς και οι βιοτεχνολογικές εταιρείες BioNtech και CureVac.

Συγκεκριμένα για τη Sanofi, συζητείται η παράδοση 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου που αναπτύσσει σε συνεργασία με την GlaxoSmithKline, ενώ η Johnson & Johnson διαπραγματεύεται την παράδοση 200 εκατομμυρίων δόσεων και με τη δυνατότητα να υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες δόσεις.

Η Moderna δεν αποκάλυψε στο Reuters ακόμα λεπτομέρειες της συμφωνίας που συζητείται με την Ε.Ε., ωστόσο ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της μπαίνει στην τελική φάση των κλινικών δοκιμών, μετά τα θετικά συμπεράσματα των πρώτων δοκιμών που έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και προκάλεσε ανοσοαποκρίσεις και στους 45 υγιείς εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτές.

Η τελική μελέτη ξεκινάει στις 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ξεκαθαρίζει ότι οι φαρμακοποιοί ουδέποτε επιδίωξαν να διαθέσουν παιδιατρικά εμβόλια άνευ συνταγής
Για τις σοβαρές ελλείψεις στα εμβόλια του πνευμονιόκοκκου






Σχετικά άρθρα

Αυστραλία: Αυστηροποιεί τον τρόπο χορήγησης συμπληρωμάτων βιταμίνης Β6 υψηλής δόσης
Λόγω εκατοντάδων αναφορών για ανεπιθύμητες ενέργειες
Πεμπρολιζουμάμπη: Εγκρίθηκε η υποδόρια χορήγησή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αποτελεί τον μοναδικό υποδόριο ανοσοθεραπευτικό αναστολέα που μπορεί να χορηγηθεί από επαγγελματία υγείας σε μόλις 1 λεπτό
Laser Moses 2: Νέα εποχή στην αντιμετώπιση της Καλοήθους Υπερπλασίας του Προστάτη
Γράφει ο Δρ. Παναγιώτης Βεβελογιάννης, Διευθυντής Κλινικής Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Προστάτη και Λιθίασης, Νοσοκομείο MHTEPA-ΥΓΕΙΑ
Πενταετή δεδομένα για τη βαμορολόνη
Σε ασθενείς με Μυϊκή Δυστροφία Duchenne