Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε συστράτευση καλεί τη φαρμακοβιομηχανία ο Γεωργιάδης για τη νέα πολιτική φαρμάκου

24/7/2013 9:50:34 πμ
«Πρωταρχικό θέμα είναι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή φάρμακα και να μπορούν αυτά να τα πληρώσουν»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τη διάθεση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να εξετάσει με τη μεγαλύτερη σοβαρότητα την πολιτική φαρμάκου δήλωσε κατά το σύντομο χαιρετισμό του στη χθεσινή εκδήλωση της Π.Ε.Φ. ο υπουργός Υγείας κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προσδιορίζοντας μάλιστα για την ερχόμενη Τρίτη το ραντεβού του με τους εκπροσώπους του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ.

Σχετικά με το φάρμακο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως πρωταρχικό θέμα είναι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή φάρμακα και να μπορούν αυτά να τα πληρώσουν, ενώ πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό να σταθμιστεί και το κομμάτι των ελληνικών επιχειρήσεων και πώς θα επιβιώσουν αυτές αλλά και οι ξένες επενδύσεις. Σημείωσε δε πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα να είναι βιώσιμος ο ΕΟΠΥΥ και στρεφόμενος προς τον κ. Κοντό ανέφερε ότι "ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει το δεύτερο δυσκολότερο ρόλο μετά τον ίδιο στο κράτος αυτό".

Ο υπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι στόχοι και θα μπορέσουν να υλοποιηθούν μέσα από τη σταδιακή αλλαγή νοοτροπίας. Μάλιστα ως αρχή της διαδικασίας αυτής ανέφερε την απόφασή του για την παύση των 20 γιατρών και σημείωσε δύο περιστατικά, ένας γιατρός που βρέθηκε με 164 πλαστές σφραγίδες και ένας με φακελάκι 50.000 ευρώ. Μάλιστα ανέφερε πως δεν δέχτηκε την προτροπή να περιμένει δικαστική απόφασή, καθώς πίστευε ότι η χρονοβόρος διαδικασία διακύβευε το συμφέρον των Ελλήνων ασθενών.

Βασικός στόχος, είπε ο υπουργός, είναι "να βρεθούν μόνιμες λύσεις που θα ρυθμίζουν σωστά την αγορά του φαρμάκου και να παρουσιάσουμε σε Έλληνες και ξένους εκείνο το περιβάλλον μέσα στο οποίο θα μπορέσουν να αναπτυχθούν. Κανόνες που θα ισχύουν για όλους και χωρίς αιφνιδιασμούς, ενώ τόνισε πως τείνει προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας η ανάπτυξη του κλάδου ειδικά λόγω των εξαγωγών".

Παραδέχτηκε ότι τα ελληνικά γενόσημα είναι υψηλής ποιότητας, παγκοσμίως αναγνωρισμένα και αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και δευτερευόντως η επιχειρηματική ανάπτυξη του κλάδου και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του κλάδου. Κάλεσε ακόμη τη φαρμακοβιομηχανία να συμβάλλει ώστε τα γενόσημα να εισχωρήσουν περαιτέρω στην ελληνική αγορά, θεωρώντας ότι αυτή η διαδικασία είναι από τα θετικά στοιχεία που προωθεί η τρόικα.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
«Τα εμβόλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας»






Σχετικά άρθρα

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή
Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί