Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε παγκόσμιες δράσεις για καλύτερη υγεία καλεί ο Π.Ο.Υ

28/3/2023 11:41:58 μμ
Η τετραμερής επιτροπή «One Health» απευθύνει έκκληση σε όλα τα κράτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε μια άνευ προηγουμένου παγκόσμια έκκληση προχώρησε η αρμόδια τετραμερής επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να ενισχυθούν οι δράσεις για τη δημιουργία ανθεκτικών συστημάτων υγείας. Η επιτροπή, που εργάζεται στο πρόγραμμα του Π.Ο.Υ. «One Health» με αφορμή τις παγκόσμιες υγειονομικές κρίσεις που δημιούργησαν η Covid-19, η ευλογιά των πιθήκων, ο Έμπολα, η μικροβιακή αντοχή αλλά και η υποβάθμιση των οικοσυστημάτων και η κλιματική αλλαγή, επισημαίνει την ανάγκη για ανθεκτικά συστήματα υγείας και παγκόσμιες δράσεις.

Οι ηγέτες της επιτροπής καλούν τις χώρες:
  • Να δώσουν προτεραιότητα στις προτάσεις του «One Health» υιοθετώντας ενισχυμένες διατομεακές παρεμβάσεις στην υγεία με ιδιαίτερη έμφαση στους μηχανισμούς πρόληψης, ετοιμότητας και αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Να ενισχύσουν τις εθνικές πολιτικές με κοστολόγηση και ιεράρχηση προτεραιοτήτων σύμφωνα με το τετραμερές κοινό σχέδιο δράσης.
  • Να εστιάσουν στη διαρκή εκπαίδευση εργατικού δυναμικού με δεξιότητες και ικανότητες πρόληψης και ανίχνευσης των απειλών υγείας από τα ζώα και το περιβάλλον. Θα πρέπει να υπάρξει στόχευση σε χώρους που αυξάνουν τον κίνδυνο διάχυσης ζωονόσων στον άνθρωπο.
  • Να ενθαρρύνονται και να ανταλλάσσονται επιστημονικές γνώσεις και αποδεικτικά στοιχεία, της έρευνας και ανάπτυξης της τεχνολογίας και να διευκολύνεται η πρόσβαση σε όλα τα νέα επιστημονικά εργαλεία.
  • Και τέλος να αυξηθούν οι επενδύσεις χρηματοδότησης των στρατηγικών και των σχεδίων για την πρόληψη όσων απειλούν την παγκόσμια υγεία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας προς τις κυβερνήσεις παγκοσμίως
Κυκλοφορεί από τη Pharma Center


Σχετικά άρθρα

Αύξηση των εξαγωγών ελληνικών φαρμάκων προανήγγειλε ο Μ. Χρυσοχοΐδης
Μέσω μιας νέας εθνικής φαρμακευτικής πολιτικής
Ιουλία Τσέτη: Απαιτείται fast forward στη συνεργασία επιχειρήσεων-κυβερνήσεων
Για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης
ΕΟΠΥΥ: Τα κόστη των πληγέντων της Θεσσαλίας θα καλυφθούν από το υπουργείο
Απάντηση σε επιστολές των εργαστηριακών γιατρών σχετικά με τη μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις