Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται η εποχική γρίπη στην Ελλάδα

27/12/2018 3:21:15 μμ
Ακόμα είναι σημαντικός ο εμβολιασμός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται η εποχική γρίπη στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει εβδομαδιαίως το ΚΕΕΛΠΝΟ.


Οι επισκέψεις στους γιατρούς λόγω γρίπης δεν παρουσιάζουν έντονη κίνηση ή αύξηση, ενώ μόνο 2 κρούσματα γρίπης, και μάλιστα τύπου Α, αναφέρθηκαν την εβδομάδα 10-16 Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με αναλύσεις από τα δύο Εθνικά Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης (Τμήμα Ιολογίας, Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, και Β' Εργαστήριο Μικροβιολογίας, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.) και από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Ε.Κ.Π.Α.


Επίσης έχουν καταγραφεί 2 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, με νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. και ένας θάνατος. Πρόκειται για 2 άνδρες, ηλικίας 49 και 68 ετών με ιό γρίπης τύπου Α.


Με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει τη μεγάλη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη, εφόσον με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο, με κορύφωση της δραστηριότητας κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των κουνουπιών σε όλη την επικράτεια κρίνεται επείγουσα
Για να κάνει προβλέψεις πολύ υψηλών ή πολύ χαμηλών επιπέδων σακχάρου






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους