Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε έξαρση οι ληστείες στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης

14/2/2023 7:49:10 μμ
Συστάσεις της ΕΛΑΣ για την προστασία σας κατά τη διάρκεια ληστείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι επιθέσεις σε φαρμακεία στη Θεσσαλονίκη, με τους δράστες να αποσπούν χρήματα από το ταμείο συνήθως με την απειλή μαχαιριού. Ήδη έχει γίνει μία σύλληψη, αλλά το φαινόμενο είναι σχεδόν καθημερινό, όπως σχολίασε ο πρόεδρος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης, Δ. Ευγενίδης, στο voria.gr, αναφέροντας πως «Υπάρχει έξαρση. Κάποιες φορές τα περιστατικά είναι και καθημερινά».

Οι φαρμακοποιοί καλούνται να λάβουν επιπλέον μέτρα ασφαλείας, ιδίως κατά τη διάρκεια των διανυκτερεύσεων. Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ και το περιοδικό «Φαρμακευτικός Κόσμος» ορισμένα μέτρα για την αποτροπή ληστειών είναι: ο επαρκής φωτισμός εσωτερικά και εξωτερικά του φαρμακείου και η επικοινωνία των φαρμακοποιών με διοικητές και αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής τους, ώστε να ανταλλάξουν σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Επίσης προτείνουν να μη γίνεται καταμέτρηση των εισπράξεων της ημέρας από χώρους ή σημεία που είναι ορατά από το εξωτερικό του φαρμακείου.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα με ασυνήθιστο για την εποχή ντύσιμο ή που περιφέρονται στην περιοχή, παρκάρουν άσκοπα κοντά στο φαρμακείο ή παρουσιάζονται ως πελάτες και επεξεργάζονται το χώρο, ενώ ζητούν πληροφορίες για τις ώρες λειτουργίας, το προσωπικό ή τον τζίρο.

Σε περίπτωση ληστείας του φαρμακείου, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές συνιστούν στους φαρμακοποιούς να αποφεύγουν την αντιπαράθεση, αλλά να προσπαθούν να συγκρατήσουν τα χαρακτηριστικά των ληστών. Να ενημερώνουν τους δράστες για επικείμενη είσοδο υπαλλήλων ή πελατών στο φαρμακείο, για να μη χάσουν την ψυχραιμία τους και αντιδράσουν βίαια και τέλος να μην τους ακολουθούν, αλλά να καλούν αμέσως την αστυνομία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο