Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Σε επανεξέταση τίθεται το αναλγητικό μεταμιζόλη

6/6/2018 10:42:48 πμ
Χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αναθεώρηση των φαρμάκων που περιέχουν το αναλγητικό μεταμιζόλη, που χορηγείται για τη θεραπεία σοβαρού πόνου και πυρετού που δεν μπορούν να ελεγχθούν με άλλες θεραπείες.
Πρόκειται για φάρμακο που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επανεξέταση άρχισε κατόπιν αιτήματος της πολωνικής αρχής φαρμάκων, λόγω σημαντικών διαφορών μεταξύ των κρατών μελών στις συνιστώμενες μέγιστες ημερήσιες δόσεις του φαρμάκου και των αντενδείξεων της χρήσης τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού.

Επομένως, η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του EMA θα εξετάσει τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία και θα διατυπώσει συστάσεις σχετικά με το εάν οι άδειες κυκλοφορίας φαρμάκων που περιέχουν μεταμιζόλη θα πρέπει να τροποποιηθούν σε ολόκληρη την Ε.Ε.

Μετά την ανασκόπηση της CHMP, θα ακολουθήσει η γνωμοδότησή της, η οποία θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή,για την έκδοση μιας τελικής νομικά δεσμευτικής απόφασης που θα ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ποιες περιπτώσεις δεν θα επιτρέπεται η χορήγησή της
Δείχνουν ότι χαμηλή δοσολογία για μικρό χρονικό διάστημα δεν επιδεινώνει τα συμπτώματα






Σχετικά άρθρα

UCB: Το bimekizumab στη ψωριασική αρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα
Έδειξε διαρκή αποτελεσματικότητα και έλεγχο της φλεγμονής
Mazdutide: Το νέο πολυαναμενόμενο φάρμακο για την παχυσαρκία
Είναι ο πρώτος στον κόσμο διπλός αγωνιστής GLP-1 και GCG
Νέα ελπιδοφόρα γονιδιακή θεραπεία για σπάνια οφθαλμική βλάβη
Οι ασθενείς ζητούν από την J&J να καταθέσει Αίτηση 'Αδειας Βιολογικών Προϊό
Νέα δεδομένα για τις μη μεταδοτικές παθήσεις από τον Π.Ο.Υ. Ευρώπης
Προκαλούν 1,8 εκατ. θανάτους και κοστίζουν 514 δισ. δολάρια τον χρόνο