Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε ΔΣ του ΦΣΑ θα συζητηθεί το νέο σύστημα εφημεριών

12/2/2024 4:28:08 πμ
Σε ποια περίπτωση θα δοθεί παράταση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο επίκεντρο της σημερινής (12/02) συνεδρίασης του ΔΣ του ΦΣΑ αναμένεται να βρεθεί εκ νέου το νέο σύστημα των εφημεριών για τα φαρμακεία της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί όλες οι αστοχίες και οι ενστάσεις των φαρμακοποιών και για τις οποίες θα ενημερωθούν οι IT του διαχειριστικού προγράμματος. 


Ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΦΣΑ Γιάννης Δαγρές μιλώντας στο f.daily εξήγησε πως σε περίπτωση που οι επικείμενες διορθώσεις που απαιτούνται δεν απαιτούν χρόνο για να επιδιορθωθούν τότε δεν θα υπάρξει παράταση του παλαιού τρόπου κατάρτισης των εφημεριών. Στην περίπτωση όμως που οι όποιες αλλαγές είναι χρονοβόρες, τότε το όλο εγχείρημα θα πάρει παράταση και ο υπολογισμός των εφημεριών θα γίνει όπως στο παρελθόν.


Ο Γ. Δαγρές σημείωσε πως «τις τελευταίες ημέρες έχει λάβει χώρα ένας αληθινός κατακλυσμός τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από συναδέλφους για απορίες, παρατηρήσεις, διαμαρτυρίες και ενστάσεις για αυτό το Σύστημα. Και αυτό είναι εύλογο, καθώς το νέο Σύστημα Εφημεριών του ΦΣΑ αποτελεί πραγματικά μια ιστορική τομή στη λειτουργία τόσο του Συλλόγου μας όσο και στην καθημερινότητα των φαρμακείων», όπως επισημαίνει, προσθέτοντας πως αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη καθώς, επί της Αρχής, γεννήθηκε από δική του ιδέα και πρόταση επεξεργασμένη και κατατεθειμένη στον ΦΣΑ ήδη από το 2019. 


«Το στοίχημα όμως είναι η αρχική ιδέα να υλοποιηθεί και σωστά, ώστε να επιτύχει τον στόχο της και στην πράξη που δεν είναι άλλος από το να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του κοινού εξορθολογίζοντας και ισομοιράζοντας ταυτόχρονα πιο δίκαια το βάρος των εφημεριών για όλους εμάς τους συναδέλφους της Αττικής», σημείωσε.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου