Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Σε δίκη ο φαρμακοποιός στο Ηράκλειο για τα ψευδή αρνητικά τεστ

20/12/2021 3:51:15 μμ
Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Φ.Σ. Ηρακλείου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οδηγείται ήδη σε δίκη ο φαρμακοποιός που συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις rapid test για την COVID-19, χωρίς να προβαίνει στη λήψη ρινοφαρυγγικού ή άλλου επιχρίσματος από τους ενδιαφερόμενους πελάτες. Υπενθυμίζεται ότι ο φαρμακοποιός συνελήφθη από αστυνομικό που παρουσιάστηκε στο φαρμακείο ως πελάτης και έλαβε δήλωση αρνητικού rapid test έναντι αμοιβής, χωρίς να πραγματοποιηθεί η εξέταση. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου του άσκησε ποινικές διώξεις και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Δικαστήριο Ηρακλείου για να δικαστεί.

Ξεκινούν οι έλεγχοι στα φαρμακεία από το Φ.Σ. Ηρακλείου

Ο Φ.Σ. Ηρακλείου πραγματοποίησε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο για το θέμα, το οποίο χαρακτήρισε «βαρύ αντιδεοντολογικό, ηθικό, αντιεπιστημονικό και πιθανόν ποινικό παράπτωμα», και έλαβε τις εξής αποφάσεις:
  1. Την παραπομπή του φαρμακοποιού, εφόσον ευσταθεί η καταγγελία, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου.
  2. Να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και να ζητήσει τη συνεργασία της για τη διενέργεια ελέγχων στα φαρμακεία, όσον αφορά την ορθή διενέργεια των rapid tests.
  3. Τη διενέργεια ελέγχων από κλιμάκιο φαρμακοποιών για την ορθή τήρηση της διαδικασίας.
«O Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία και την αξιοπρέπεια των επιστημόνων υγειονομικών φαρμακοποιών, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια είναι πρωταγωνιστές στην αντιμετώπιση της πανδημίας», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά τη συμφωνία νεοφυούς εταιρείας με τον μεγαλύτερο ΣΥ.ΦΑ. της χώρας
«Είναι ντροπή να συζητάμε για υποβάθμιση των συνθηκών φύλαξης και διάθεσης των φαρμάκων»






Σχετικά άρθρα

Οι νέες επιχειρηματικές δεξιότητες για τους φαρμακοποιούς
Αναγκαία πλέον η εκπαίδευση στο HR
Sharon Levy: Τα φαρμακεία οδηγούν τη νέα εποχή της υγείας των καταναλωτών
Ο General Manager Haleon Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ μιλά στον Φαρμακευτικό Κόσμο
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης: Προτείνει πλατφόρμα εκμάθησης ελληνικής νοηματικής γλώσσας
Με δυνατότητα παροχής φαρμακευτικής ορολογίας
ΠΦΣ: 9,5 χιλιάδες barcode readers προμηθεύτηκαν τα φαρμακεία με επιδότηση
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τους υπόλοιπους ενδιαφερομένους