Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


«Σε αδιέξοδο οδηγούν τα lockdowns»

10/3/2021 5:48:51 μμ
Ανοιχτή επιστολή 20 επιστημόνων τα χαρακτηρίζει καταστροφικά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Όχι στην αποκλειστική χρήση οριζόντιων και ακραίων περιορισμών λένε 20 επιστήμονες, μέλη του Δικτύου Διαλόγου, Έρευνας και Ανάλυσης της Δημόσιας Υγείας, διότι –όπως ισχυρίζονται– έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού.

«Έχουμε ένα από τα σκληρότερα και μακρύτερα σε διάρκεια lockdown στην Ευρώπη (και όχι μόνο), το οποίο προφανώς συνεχίζει να μη λύνει το πρόβλημα, παρόλο που ο πληθυσμός παρουσιάζει αξιοσημείωτη συμμόρφωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες, σύμφωνα με τα αντικειμενικά στοιχεία κινητικότητας του Google Mobility», αναφέρουν οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή. Σημειώνουν δε ότι μέτρα όπως ο αποκλεισμός των πάρκων, το κλείσιμο αρχαιολογικών χώρων, ο περιορισμός της κίνησης κτλ. «πιθανότατα επιδεινώνουν το πρόβλημα, αυξάνοντας το συγχρωτισμό σε λιγότερο διαθέσιμο χρόνο», ενώ θεωρούν ότι «πλήττεται βάναυσα η ψυχική ισορροπία των παιδιών, με τις συνεχείς αποφάσεις ανοίγματος και κλεισίματος των σχολείων».

Οι επιστήμονες προτείνουν «στοχευμένα προληπτικά μέτρα Δημόσιας Υγείας, όπως η συνταγογράφηση του διαγνωστικού τεστ, η σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση αντί των τυφλών και "τυχαίων" δειγματοληψιών και η άμεση λήψη αποφάσεων ένταξης των χιλιάδων ιατρών του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση της επιδημίας σε επίπεδο ΠΦΥ» και ζητούν η επικοινωνία για τη Δημόσια Υγεία «να βασίζεται στην ειλικρίνεια, στη διαφάνεια και στην επιστημονική τεκμηρίωση».

Μεταξύ των υπογράφοντων είναι ο Δημήτριος Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, ΑΠΘ, η Μαρία Πετροπούλου, MSc, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός, Νοσοκομείο Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, MD, MPH, ιατρός-ερευνητής, Τμήμα Φαρμακευτικής, Πανεπιστήμιο Πατρών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Η υποβολή υποψηφιοτήτων ξεκίνησε με Early Bird Rate έως 15/05






Σχετικά άρθρα

AstraZeneca: Μια νέα θεραπευτική επιλογή για παιδιά με σοβαρό ηωσινοφιλικό άσθμα
Εγκρίθηκε στις ΗΠΑ για ασθενείς 6-11 ετών
ΕΜΑ: Αποφάνθηκε οριστικά ότι τα φάρμακα GLP-1 δεν σχετίζονται με αυτοκτονικές τάσεις
Ετοιμάζει όμως ειδική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την από του στόματος σεμαγλουτίδη
Νέα ένδειξη & νέα δεδομένα για την πεμπρολιζουμάμπη
Σχετικά με τους καρκίνους του πνεύμονα και του τραχήλου της μήτρας
Η σωματική άσκηση ως συμπληρωματική θεραπεία χρόνιων νόσων
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που προωθεί τη θεσμοθέτησή της