Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σε αδιέξοδο χιλιάδες πολίτες εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ

18/12/2013 9:53:56 πμ
Δεν δίνονται πιστοποιήσεις για αναπηρία, ΦΥΚ και άδειες εγκυμοσύνης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Κλιμακώνεται η ρήξη μεταξύ γιατρών και κυβέρνησης μετά την απόφαση των μόνιμων γιατρών του ΕΟΠΥΥ να μην σταματήσει η απεργία τους πριν τις 27 Δεκεμβρίου.


Πάντως ο υπουργός Υγείας δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις διαβεβαιώνοντας πως το νέο σύστημα θα είναι φιλικό και θα εξυπηρετεί τους πολίτες .


Όπως τονίζει, θα πρέπει να κλείσουν τα ιατρεία τους για να ενταχθούν στο νέο σύστημα, ενώ εντός των ημερών ξεκινά την εξπρές διαδικασία

της διαθεσιμότητας και μάλιστα αναμένει τις λίστες με τα κενά στο ΕΣΥ ώστε να γνωρίζει τις ανάγκες σε ειδικότητες.

Πάντως, η ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες, εξαιτίας της απεργίας του ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ είναι αφόρητη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η διοίκηση του Οργανισμού από τις 1.102, εδώ και μήνες, προγραμματισμένες Επιτροπές στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), κατά το διάστημα της απεργίας, ακυρώθηκαν οι 863 που θα εξέταζαν 18.535 ασφαλισμένους. Οι άνθρωποι αυτοί περίμεναν πολλούς μήνες τη σειρά τους και θα χρειαστεί να περιμένουν ξανά και να ταλαιπωρηθούν μένοντας, κάποιοι από αυτούς, χωρίς σύνταξη ή επίδομα.


Επίσης, μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν εξετάζονται από τις αντίστοιχες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες Επιτροπές, έτσι ώστε να εγκριθούν οι αναρρωτικές τους άδειες και οι άδειες κατά τη διάρκεια της κυήσεως για να τους καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο σε 5 μονάδες (Μαρούσι, Καλλιθέα και 3 της Θεσσαλονίκης) ακυρώθηκαν περίπου 2.000 περιστατικά.


Παράλληλα, εκατοντάδες απόφοιτοι Λυκείου δεν εξετάζονται από τις επιτροπές αναπηρίας για να πάρουν το αναγκαίο πιστοποιητικό συμμετοχής στη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια με το ειδικό καθεστώς των Ατόμων με Αναπηρία με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάνουν την χρονιά.


«Η κατάργηση κρίσιμων κοινωνικών δικαιωμάτων όπως η πρόσβαση σε γιατρούς, φάρμακα και εξετάσεις στο βωμό των κινητοποιήσεων, δεν μπορεί να είναι ανεκτή από την κοινωνία», τονίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή