Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία

2/5/2024 5:13:58 πμ
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα νέα δεδομένα από την επέκταση των υπηρεσιών εμβολιασμού στα φαρμακεία παγκοσμίως παρουσιάζει η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) σε νέα της έκθεση (εδώ)


Όπως αποκαλύπτει ο καθηγητής και διευθυντής του Παγκόσμιου Φαρμακευτικού Παρατηρητηρίου της FIP Ian Bates, «οι εμβολιασμοί στα φαρμακεία έχουν εγκριθεί σε τουλάχιστον 56 χώρες, με τις 22 εξ αυτών να έχουν θεσπίσει τέτοιες υπηρεσίες από το 2020», μια αύξηση της τάξης του 64%.


Η έκθεση αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική ανασκόπηση του πόσο έχει εξελιχθεί ο ρόλος των φαρμακοποιών στην ανοσοποίηση των πληθυσμών, καθώς συγκεντρώνονται παλιότερα και νεότερα στοιχεία από διάφορες χρονιές (2016, 2019/20 και 2022) και από 120 χώρες συνολικά. 'Αλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ότι οι φαρμακοποιοί έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν ορισμένα εμβόλια σε 26 χώρες (49%), ενώ το 2020 αυτό ίσχυε μόνο σε 7 χώρες. Επίσης 64 κράτη παρέχουν στους φαρμακοποιούς εκπαίδευση για τον εμβολιασμό σε σύγκριση με μόνο 12 κράτη το 2016. 


Με αυτά τα στοιχεία, η FIP είναι σε θέση να υποστηρίξει μέλη της αλλά και να ασκήσει τις απαραίτητες πιέσεις για την επέκταση του ρόλου των φαρμακοποιών στον εμβολιασμό σε περιοχές που δεν επιτρέπεται, συμπληρώνει ο καθηγητής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Μαζί με τις αποστολές κατ'οίκον θα φτάσουν τις 90 χιλιάδες






Σχετικά άρθρα

Οι φαρμακοποιοί συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις για τα Τέμπη
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις σχετικές αποφάσεις των κατά τόπους συλλόγων
Τιμητική διάκριση για την UCB Ελλάδας και τον Λεωνίδα Ισσόπουλο
Από την πρεσβεία του Βελγίου στην Ελλάδα
Μπαράζ κλοπών στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης
Ο Σύλλογος ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. αύξηση περιπολιών
Peifasyn Academy: Νέο webinar για φαρμακοποιούς & βοηθούς φαρμακείου
Με θέμα: «Σύγχρονες προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των εμβοών και του ιλίγγου»