Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Σβήστε τα σημάδια του χρόνου γρήγορα και ανώδυνα

25/10/2017 11:10:25 πμ
Με τη χρήση νημάτων που τοποθετούνται κάτω από το δέρμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι με χαλάρωση στο πρόσωπο, τον λαιμό ή το σώμα καταφεύγουν στον πλαστικό χειρουργό για να γυρίσουν το ρολόι μερικά χρόνια πίσω, αντιμετωπίζοντας το πρόβλημά τους με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες. Από τις πιο αποτελεσματικές είναι τα νήματα.

«Τα νήματα έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και έχουν αγαπηθεί και από τα δύο φύλα, διότι δίνουν εντυπωσιακά και άμεσα ορατά αποτελέσματα, αρκεί να εφαρμόζονται από ειδικό και πεπειραμένο γιατρό. Υπάρχουν νήματα για ανόρθωση και lifting προσώπου και λαιμού, για σύσφιξη προσώπου και σώματος σε περιοχές όπου υπάρχει χαλάρωση και ρυτίδωση και για γέμισμα ρυτίδων και δημιουργία όγκου. Οι θεραπείες, που γίνονται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού, είναι σύντομες, με εμφανή βελτίωση από την πρώτη εφαρμογή», εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Κοντογιάννης.

Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες ομάδες νημάτων είναι τα μονόκλωνα PDO και τα νήματα ανάρτησης - lifting προσώπου και λαιμού.


Το lifting με νήματα PDO είναι μια καινοτόμος και ασφαλής μέθοδος που μειώνει τη χαλάρωση του προσώπου και σώματος, χωρίς να απαιτούνται τομές και χωρίς να τραυματίζονται ιστοί. Χρησιμοποιούνται ευρέως στην αισθητική ιατρική σε όλο τον κόσμο την τελευταία 5ετία. Σκοπός της τοποθέτησής τους είναι η ενίσχυση του δέρματος, μέσω του σχηματισμού ενός υποστηρικτικού πλέγματος που ανορθώνει τους ιστούς που έχουν υποστεί χαλάρωση. Η χρήση τους "πυροδοτεί" τη φυσική δημιουργία κολλαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας έτσι σύσφιξη και ανάπλαση του δέρματος.


Τα νήματα PDO παράγονται στη Νότιο Κορέα, ακολουθώντας αυστηρά τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE). Κατασκευάζονται από Polydioxanone - ένα υλικό που χρησιμοποιείται στα χειρουργεία και είναι 100% βιο-απορροφήσιμα, διαλύονται δηλαδή από τον οργανισμό με υδρολυτική διαδικασία προς νερό και διοξείδιο του άνθρακα, με πολύ προβλέψιμο ρυθμό και τρόπο. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο οργανισμός παράγει κολλαγόνο γύρω από το υλικό και όταν αυτά απορροφούνται αντικαθιστώνται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη.


«Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή πρόταση, χωρίς καμία παρενέργεια (πέρα από πολύ σπάνιους τοπικούς μώλωπες), για άτομα άνω των 30 ετών, το δέρμα των οποίων χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη αλλά δεν χρειάζεται ή δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Το μέγεθος της χαλάρωσης αποτελεί προσδιοριστικό παράγοντα της πυκνότητας του πλέγματος που θα δημιουργηθεί, προκειμένου να προκύψει η κατάλληλη υποδομή κολλαγόνου. Η μέθοδος προσφέρει σε ελάχιστο χρόνο ένα νεανικότερο δέρμα, ανώδυνα και αναίμακτα», σημειώνει ο κ. Κοντογιάννης.

Τα συνηθέστερα σημεία που εφαρμόζεται η θεραπεία είναι: οβάλ προσώπου, ρινοπαρειακές, ζυγωματικά, πόδι χήνας, μέτωπο, μεσόφρυο και στο λαιμό. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: η βελτίωση του οβάλ του προσώπου και των ρινοπαρειακών πτυχών αγγίζει το 70%. Όλα τα νήματα είναι απορροφήσιμα και τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια 1-1,5 έτος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδεικνύει τη φιλοσοφία της, συνώνυμη με την επιστημονική έρευνα και την καινοτομία
Η δερματολογική δύναμη του HYALU B5, τώρα και για τα μάτια






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής