Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σαουδική Αραβία: Επιτρέπει σε ξένους να έχουν φαρμακεία στη χώρα

17/3/2025 6:18:29 μμ
Αρκεί οι managers να είναι Σαουδάραβες φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική της σχετικά με το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων, μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας της χώρας. Επιτρέπει, όπως αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας The Siasat Daily, σε ξένους να αποκτήσουν φαρμακεία, ενώ μέχρι πρόσφατα το δικαίωμα αυτό κατείχαν μόνο πολίτες της χώρας. Η σχετική απόφαση αφορά επίσης τα κέντρα παρασκευής φυτικών σκευασμάτων και άλλες αντίστοιχες δομές και δίνει τη δυνατότητα να ανοίξουν φαρμακεία σε απομακρυσμένες περιοχές ή όπου δεν υπάρχουν αρκετά. 


Σημειώνεται ότι για την απόκτηση άδειας φαρμακείου, είτε ο μοναδικός ιδιοκτήτης είτε ένας από τους εταίρους θα πρέπει να κατέχει την αντίστοιχη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, καθώς και ότι οι διευθυντές (managers) των φαρμακείων θα πρέπει είναι Σαουδάραβες φαρμακοποιοί.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση
Σύμφωνα με ανάλυση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών






Σχετικά άρθρα

Ποιοι θα συμμετέχουν στις εκλογές του ΠΦΣ στις 28 Ιουνίου
Ανακοινώθηκαν οι 7 συνδυασμοί και οι 59 υποψήφιοι
Γιατροί Αν. Μακεδονίας & Θράκης: Τάσσονται κατά των εμβολιασμών στα φαρμακεία
Καλούν την Πολιτεία να επανεξετάσει τη ρύθμιση
Τρία από τα πιο όμορφα φαρμακεία του κόσμου
Όπως τα κατέγραψε το ταξιδιωτικό περιοδικό Suitcase
Τα ΦΥΚ ηπατίτιδας Β και άσθματος διαθέσιμα και μέσω φαρμακείων
«'Ανοιξε» η επιλογή στην πλατφόρμα