Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στα 40 Καλύτερα Πανεπιστήμια Παγκοσμίως στην Ποιοτική Εκπαίδευση
Μοιράζεται την πρώτη θέση σε Κύπρο και Ελλάδα για τη συνολική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά του, σύμφωνα με την κατάταξη THE Impact Rankings 2022
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
ΠΦΣ: Ψηφίστηκε ο τακτικός έλεγχος συνταγών και το clawback των ιατροτεχνολογικών
Στο νόμο 4931/2022 ορίζεται η έναρξη ισχύος των νέων μέτρων

Sanofi και Luminostics θα αναπτύξουν επαναστατικό σύστημα αυτοεξέτασης για τη νόσο COVID-19

27/4/2020 5:09:07 μμ
Η εξέταση θα γίνεται μέσω smartphone
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi και η Luminostics έχουν υπογράψει μια συμφωνία που αφορά στην αξιολόγηση μιας συνεργασίας σχετικά με την ανάπτυξη μοναδικού συστήματος αυτοεξέτασης για τη νόσο COVID-19, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία της Luminostics και ενισχύοντας περαιτέρω τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Sanofi για την καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου COVID-19 σε διάφορα μέτωπα.

Η Luminostics θα συνεισφέρει την αποκλειστική της τεχνολογία, που εστιάζει στην ανάπτυξη καταναλωτικών διαγνωστικών προϊόντων προκειμένου να αναπτυχθεί η εξέταση για τη νόσο COVID-19, ενώ η Sanofi θα προσφέρει την εμπειρία και τις ικανότητές της στο πεδίο των κλινικών δοκιμών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια λύση βασισμένη σε smartphone, η οποία θα εξαλείφει την ανάγκη για διενέργεια εξέτασης από επαγγελματίες υγείας ή για εργαστηριακούς ελέγχους.


«Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα της Sanofi για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19. Η ανάπτυξη μιας λύσης αυτοεξέτασης με τη Luminostics θα μπορούσε να προσφέρει μια σαφή απάντηση σε ένα άτομο –σε διάστημα λεπτών– για το αν έχει προσβληθεί από τον ιό ή όχι», δήλωσε ο Alan Main, Executive Vice President, επικεφαλής της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Sanofi. «Μετά την ανακοίνωση της πρωτοφανούς συνεργασίας μας με τη GSK για την αναζήτηση ενός εμβολίου, φιλοδοξία της εταιρείας μας είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τρόπους για να συμβάλουμε στην αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας».


Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί μία εξέταση για τους καταναλωτές, η οποία θα είναι σε θέση να ανιχνεύει τον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19 με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα σε αναπνευστικά δείγματα. Ο συνολικός χρόνος από τη συλλογή του δείγματος μέχρι τα αποτελέσματα αναμένεται να αντιστοιχεί σε 30 λεπτά ή λιγότερο.

Η διαγνωστική πλατφόρμα θα αποτελείται από:

Μία εφαρμογή iOS/Android που θα δίνει οδηγίες στο χρήστη σχετικά με τη διενέργεια της εξέτασης, έναν επαναχρησιμοποιούμενο προσαρμογέα (adapter) που είναι συμβατός με τους περισσότερους τύπους smartphones, και αναλώσιμα για συλλογή, προετοιμασία και επεξεργασία δειγμάτων.


Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και θα επιτρέπουν την ταχεία λήψη αποφάσεων, προσφέροντας στους καταναλωτές οφέλη που αφορούν τόσο στη δημόσια υγεία όσο και τις προσωπικές δαπάνες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε επιστολή της προς στον Α. Πλεύρη
Για την προώθηση φαρμάκου έναντι της ημικρανίας


Σχετικά άρθρα

Η Bristol Myers Squibb αναδεικνύεται Best Workplace 2022
Bάσει της ετήσιας έρευνας αξιολόγησης του Οργανισμού Great Place to Work®
Νέο αντιδιαβητικό φάρμακο από την Eli Lilly
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου και το σωματικό βάρος
Roche: Δεσμεύεται να στηρίζει την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αιμορροφιλίας έως το 2028
Συνεχίζει να της παρέχει την προφυλακτική της θεραπεία σε αναπτυσσόμενες χώρες
Η ομάδα Δερματολογίας της AbbVie κατέκτησε το «χρυσό»
Στα Αριστεία της Ε.Ε.Φα.Μ.