Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sanofi και Luminostics θα αναπτύξουν επαναστατικό σύστημα αυτοεξέτασης για τη νόσο COVID-19

27/4/2020 5:09:07 μμ
Η εξέταση θα γίνεται μέσω smartphone
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sanofi και η Luminostics έχουν υπογράψει μια συμφωνία που αφορά στην αξιολόγηση μιας συνεργασίας σχετικά με την ανάπτυξη μοναδικού συστήματος αυτοεξέτασης για τη νόσο COVID-19, χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία της Luminostics και ενισχύοντας περαιτέρω τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Sanofi για την καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου COVID-19 σε διάφορα μέτωπα.

Η Luminostics θα συνεισφέρει την αποκλειστική της τεχνολογία, που εστιάζει στην ανάπτυξη καταναλωτικών διαγνωστικών προϊόντων προκειμένου να αναπτυχθεί η εξέταση για τη νόσο COVID-19, ενώ η Sanofi θα προσφέρει την εμπειρία και τις ικανότητές της στο πεδίο των κλινικών δοκιμών. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια λύση βασισμένη σε smartphone, η οποία θα εξαλείφει την ανάγκη για διενέργεια εξέτασης από επαγγελματίες υγείας ή για εργαστηριακούς ελέγχους.


«Αυτή η συνεργασία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο στον αγώνα της Sanofi για την καταπολέμηση της νόσου COVID-19. Η ανάπτυξη μιας λύσης αυτοεξέτασης με τη Luminostics θα μπορούσε να προσφέρει μια σαφή απάντηση σε ένα άτομο –σε διάστημα λεπτών– για το αν έχει προσβληθεί από τον ιό ή όχι», δήλωσε ο Alan Main, Executive Vice President, επικεφαλής της Παγκόσμιας Επιχειρησιακής Μονάδας Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας της Sanofi. «Μετά την ανακοίνωση της πρωτοφανούς συνεργασίας μας με τη GSK για την αναζήτηση ενός εμβολίου, φιλοδοξία της εταιρείας μας είναι να συνεχίσουμε να ανακαλύπτουμε τρόπους για να συμβάλουμε στην αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας».


Στόχος της συγκεκριμένης συνεργασίας είναι να δημιουργηθεί μία εξέταση για τους καταναλωτές, η οποία θα είναι σε θέση να ανιχνεύει τον ιό που προκαλεί τη λοίμωξη COVID-19 με υψηλή ευαισθησία και ειδικότητα σε αναπνευστικά δείγματα. Ο συνολικός χρόνος από τη συλλογή του δείγματος μέχρι τα αποτελέσματα αναμένεται να αντιστοιχεί σε 30 λεπτά ή λιγότερο.

Η διαγνωστική πλατφόρμα θα αποτελείται από:

Μία εφαρμογή iOS/Android που θα δίνει οδηγίες στο χρήστη σχετικά με τη διενέργεια της εξέτασης, έναν επαναχρησιμοποιούμενο προσαρμογέα (adapter) που είναι συμβατός με τους περισσότερους τύπους smartphones, και αναλώσιμα για συλλογή, προετοιμασία και επεξεργασία δειγμάτων.


Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και θα επιτρέπουν την ταχεία λήψη αποφάσεων, προσφέροντας στους καταναλωτές οφέλη που αφορούν τόσο στη δημόσια υγεία όσο και τις προσωπικές δαπάνες.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας






Σχετικά άρθρα

Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών
Curity Pharma: Ξεκινά την 1η υβριδική θερμοκηπιακή μονάδα για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης
Η επένδυση των 20 εκατ. ευρώ βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Λάρισας σε ιδιόκτητη έκταση 68,000 τ.μ.
Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας
Υλοποίησε ένα πλέγμα δράσεων για την άμεση ανακούφιση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν