Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα

21/4/2024 10:14:39 μμ
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, η Υβόνη Παπαστελάτου, Country Lead Sanofi Greece & Cyprus and General Manager Specialty Care Greece & Cyprus, συμμετείχε σε panel με θέμα συζήτησης την εξασφάλιση της αυτονομίας, της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης στην Υγεία, τονίζοντας πως η φαρμακευτική καινοτομία αποτελεί επένδυση και όχι δαπάνη. 


Επισήμανε την ανάγκη να τεθεί η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία σε άμεση προτεραιότητα, καθώς πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, και επιπλέον ότι τα καινοτόμα φάρμακα του σήμερα αποτελούν τα κρίσιμα φάρμακα του αύριο. Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της Υγείας στην Ευρώπη, ενισχύοντας την επένδυση στις κλινικές μελέτες και δημιουργώντας το κατάλληλο οικοσύστημα, ώστε να εφαρμοστούν καινοτόμες λύσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των καινοτόμων θεραπειών, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης.


Σε πάνελ με θέμα τις προσδοκίες από τις στρατηγικές Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και τα αποτελέσματά τους συμμετείχε η Christelle Foucault, Diversity Campaigns & External Engagement Director, Sanofi France. Αναφέρθηκε στην παγκόσμια πρωτοβουλία της Sanofi "A Million Conversations που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι με σκοπό, μέσα από ειλικρινείς διαλόγους με υποεκπροσωπούμενες κοινότητες, να αξιοποιήσει τη δύναμη και τα εργαλεία του οργανισμού σε συνδυασμό με την εσωτερική του ποικιλομορφία, προκειμένου στη συνέχεια να επιδράσει στο περιβάλλον διαμορφώνοντας συνθήκες Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης. Η C. Foucault επισήμανε ότι ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, όλοι πρέπει να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, την ίδια πρόσβαση και να αντιμετωπίζονται ισότιμα στην υγεία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τον θεσμό που επιβραβεύει την αριστεία σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία
Με τις εταιρείες Formation Bio και OpenAI


Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Μαγνησίας: Ζητά την απόσυρση νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες
«Δεν καταπολεμάται έτσι η φοροδιαφυγή», τονίζει ο Σύλλογος
Bristol Myers Squibb: Να επιταχυνθεί η δημιουργία Εθνικού Ταμείου για τον Καρκίνο
Υπάρχει ανάγκη χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας
Διακομματική Επιτροπή για το Φάρμακο ζητά ο ΣΦΕΕ
Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να ισορροπήσει η αγορά, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου, Μιχάλη Χειμώνα
Υπ. Υγείας: Προγραμματίζει άυλη συνταγογράφηση για όλους τους τουρίστες
Δηλώσεις στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας ΝΑ Ευρώπης