Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Sanofi-Aventis: εξαγορά της Zentiva έναντι 1,8 δισ. ευρώ

22/9/2008
Έγκριση της προσφοράς από το Δ.Σ. της Zentiva μετά από βελτιωμένη πρόταση της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Στην εξαγορά της Zentiva συμφώνησε να προχωρήσει η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis, έναντι του ποσού των 1,8 δισ. €, μετά τη νέα βελτιωμένη προσφορά που κατέθεσε για την απόκτηση της τσέχικης εταιρείας.

Βάσει της νέας προσφοράς, οι μέτοχοι της Zentiva θα λάβουν 1.150 τσέχικες κορόνες ανά μετοχή, ποσό 9,5% υψηλότερο σε σχέση με αυτό που προσέφερε η Sanofi-Aventis αρχικά. Σημειώνεται ότι η βελτιωμένη προσφορά επεκτάθηκε και για τις μετοχές με τη μορφή Συγκεντρωτικών Αποθετηρίων Μετοχών (Global Depositary Shares).

Μέχρι σήμερα, το Δ.Σ. της Zentiva παρότρυνε τους επενδυτές να απορρίψουν την πρόταση εξαγοράς της Sanofi-Aventis.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, όμως, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία αναφέρει πως «η συμφωνία που οδηγεί σε βελτιωμένη προσφορά εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της Zentiva, το οποίο συνιστά στους μετόχους της να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Sanofi-Aventis».

Στόχος της τελευταίας είναι να αποκτήσει τον έλεγχο της Zentiva, έτσι ώστε να επεκτείνει την παρουσία της στην αγορά γενοσήμων φαρμακευτικών προϊόντων (generics) της ανατολικής Ευρώπης. Η τσέχικη εταιρεία πουλάει τα προϊόντα της σε χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η Ρουμανία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα του Συλλόγου με αφορμή την Εβδομάδα Εμβολιασμών
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια






Σχετικά άρθρα

1ο ΣΦΕΕ Patient Think Tank Summit
Ενώσεις ασθενών, πολιτεία και φαρμακοβιομηχανία στο ίδιο τραπέζι διαλόγου
GSK: Απέσπασε δυο σημαντικές διακρίσεις στα Prix Galien Greece 2025
Επισφραγίζοντας τη δέσμευσή της στην προαγωγή της καινοτομίας
SYFA Learning & Win Medica: Επιτυχημένη η επιμορφωτική εκδήλωση για τη διακοπή του καπνίσματος
Με κεντρική ομιλήτρια τη Δήμητρα Μπουσίου-Γεροστάθη, γιατρό πνευμονολόγο
3η Εκπαιδευτική Ημερίδα Market Access for non - Market Access
Με τίτλο «Τransforming Pharma Market Access in the AI era»