Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Sandoz: Νέο εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών φαρμάκων στη Σλοβενία

21/3/2023 1:33:53 πμ
Και επιπλέον επένδυση 50 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η επένδυση της εταιρείας αναμένεται να φτάσει τουλάχιστον τα 400 εκατ. δολάρια, υποστηρίζοντας τη φιλοδοξία της να οδηγήσει τη μελλοντική ανάπτυξη του παγκόσμιου χαρτοφυλακίου βιο-ομοειδών της. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς επενδύσεις ιδιωτικού τομέα στη Σλοβενία.

Μιλώντας στη σχετική τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Dr Robert Golob, Πρωθυπουργός της Σλοβενίας, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για αυτήν την επένδυση από ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό επενδυτή που αποτελεί μια κοινωνικά υπεύθυνη και βιώσιμη εταιρεία, η οποία είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς εργοδότες στη Σλοβενία».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sandoz, Richard Saynor, δήλωσε: «Η συγκεκριμένη επένδυση υπογραμμίζει τη φιλοδοξία μας να είμαστε ο βιώσιμος παγκόσμιος ηγέτης στα βιο-ομοειδή, ενός τομέα που προβλέπεται να αυξάνεται με διψήφιο αριθμό ετησίως την επόμενη δεκαετία».

Οι εργασίες για το νέο εργοστάσιο πρόκειται να ξεκινήσουν φέτος, με την πλήρη λειτουργία να έχει προγραμματιστεί υπό όρους για τα τέλη του 2026.

Η Sandoz πρόσφατα ανακοίνωσε ακόμη μία επένδυση 50 εκατ. ευρώ για την επέκταση του δικτύου παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τη συνολική νέα επενδυτική της δέσμευση στο δίκτυο τα τελευταία χρόνια σε 250 εκ. ευρώ. Τα φάρμακα κατά των λοιμώξεων (κυρίως αντιβιοτικά) αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη δραστηριότητα της Sandoz μετά τα βιο-ομοειδή, ενώ και τα δύο έχουν τις ρίζες τους στη μοναδική 75χρονη ιστορία της εταιρείας.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να υπάρχει ένα χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τις πιο σημαντικές μικροβιακές απειλές
Από τον παθολόγο Γιώργο Παππά και τον κλινικό φαρμακοποιό Διαμαντή Κλημεντίδη






Σχετικά άρθρα

Ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ βρίσκεται δίπλα στην εκπαίδευση και των μαθητών!
Μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω ξεναγήθηκαν στους χώρους και μίλησαν για το μέλλον του επιχειρείν
FAMAR: Μεγάλες επενδύσεις στο Κέντρο Διανομής στη Θήβα
Και στην παροχή υπηρεσιών off-line serialization
Κώστας Παπαγιάννης: Οι φαρμακευτικές εταιρείες οφείλουν να μετασχηματιστούν ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία
Ο ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης στην 1η Έκθεση Logistics and Transports
Παρουσιάστηκαν οι νέες τεχνολογίες που αξιοποιεί ο Όμιλος