Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σάλος με τα φάρμακα για το θυρεοειδή που πωλούνται στο ebay

14/12/2018 10:18:02 πμ
Εν τω μεταξύ η Amazon πουλάει φάρμακα στις ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αν και η πώληση συνταγογραφούμενων φαρμάκων μέσω διαδικτύου επιτρέπεται σε μεμονωμένες χώρες της Ευρώπης και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αυτό δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να διακινούνται από οποιεσδήποτε μη ασφαλείς πηγές.


Στο ebay όμως κάποιος χρήστης, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, αποφάσισε να «ανεβάσει» χάπια λεβοθυροξίνης (ορμόνης του θυρεοειδούς) της Merck (Euthyrox 25), γεγονός που παραβαίνει τους κανόνες του ebay. Και μάλιστα πουλήθηκαν προς 15 ευρώ.


Ο πωλητής με το ψευδώνυμο «Prescanari-o», σύμφωνα με δημοσίευση του farmakopoioi.blogspot.gr, έχει πουλήσει από τα τέλη Νοεμβρίου 6 κουτιά λεβοθυροξίνης των 25mg αλλά στις αρχές του Δεκεμβρίου δέχτηκε ποινική καταγγελία από τη φαρμακευτική εταιρεία, η οποία κατάφερε να τον εντοπίσει.


Πλέον ο χρήστης έχει μπλοκαριστεί από το ebay, ενώ η εταιρεία δήλωσε πως παρακολουθεί στενά το διαδίκτυο, και ειδικά το ebay, για παράνομες πωλήσεις φαρμάκων της.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρήστης ξεγέλασε το ebay, χαρακτηρίζοντάς το προς πώληση προϊόν ως συμπλήρωμα διατροφής και έτσι κατάφερε να το «ανεβάσει» στο δημοφιλές site.

Εν τω μεταξύ η Amazon πουλάει φάρμακα

Δικαιολογημένος ο σάλος που προκλήθηκε με το Euthyrox στο ebay, που έγινε παράνομα και χωρίς συνταγή, αλλά άραγε πόσο μακριά είμαστε από την ελεύθερη πώληση φαρμάκων από το διαδίκτυο;


Ας μην ξεχνάμε ότι ήδη η Amazon έχει «εισχωρήσει» νόμιμα στην πώληση φαρμάκων, εξαγοράζοντας ένα ηλεκτρονικό φαρμακείο, το PillPack έναντι 1 δισ. δολαρίων.


Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει έτσι το δικαίωμα να διακινεί συνταγογραφούμενα φάρμακα σε έτοιμες δόσεις στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ (να σημειωθεί ότι αυτή η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη σε χώρες της Ευρώπης όπου δεν επιτρέπεται η αγοραπωλησία φαρμάκων από το διαδίκτυο).


Κατά πόσο ασφαλές μπορεί να είναι αυτό το κανάλι διανομής για τη δημόσια υγεία, αλλά και τι σημαίνει για τη φαρμακευτική αγορά αυτή η "επίθεση" της Amazon στην περίθαλψη;

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση






Σχετικά άρθρα

Φαρμακοποιός δίνει μαθήματα γαληνικών σε μαθητές Λυκείου
Ενθουσιασμένα τα παιδιά από την εμπειρία του εργαστηρίου
Οι στρατηγικές εμβολιασμού στα φαρμακεία το θέμα Συνόδου στη Χάγη
Διοργανώνεται από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου