Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Σάλος από την αποκάλυψη ότι η Amazon αποκτά πρόσβαση στις πληροφορίες υγείας του NHS

12/12/2019 5:36:44 μμ
Δημοσιοποιήθηκαν οι πραγματικοί όροι της συμφωνίας με το υπουργείο Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Amazon θα αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες υγείας του NHS και μάλιστα δωρεάν, δυνάμει μιας συμφωνίας μεταξύ του βρετανικού υπουργείου Υγείας και του τεχνολογικού κολοσσού. Ο στόχος, σύμφωνα με ανακοινώσεις του υπουργείου από τον περασμένο Ιούλιο, είναι η βελτίωση των ιατρικών συμβουλών που δίνονται στους ασθενείς από την τεχνολογία Alexa.

Ωστόσο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη χώρα, αποκαλύπτονται οι πραγματικοί όροι της αμφιλεγόμενης συμφωνίας που δείχνουν ότι η Amazon θα έχει στα χέρια της πολλά περισσότερα από γενικές πληροφορίες υγείας που είναι αναρτημένες στον ιστότοπο του NHS, σύμφωνα με το Forbes και την Independent.

Την αποκάλυψη έκανε ένας φιλανθρωπικός οργανισμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη χρήση νέων τεχνολογιών, ο Privacy International, που διαθέτει ένα αντίγραφο της συγκεκριμένης συμφωνίας. Σύμφωνα με αυτό, η Amazon θα έχει πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες υγείας, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων, των αιτιών και των ερμηνειών και όλων των σχετικών πνευματικών δικαιωμάτων και δεδομένων, τις οποίες θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως και όχι μόνο για την παροχή συμβουλών σε Βρετανούς ασθενείς. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται στο υπουργείο να δημοσιοποιήσει οτιδήποτε σχετικό με τη συμφωνία, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της Amazon.

Η Amazon υποστηρίζει πάντως ότι τα δεδομένα που θα λάβει από το NHS αφορούν μόνο «γενικό περιεχόμενο που σχετίζεται με την υγεία», αλλά o Privacy International συνιστά «να μην είμαστε αφελείς απέναντι στις προθέσεις μεγάλων εταιρειών που ασχολούνται με το NHS» και εξηγεί:
«Η συγκεκριμένη συνεργασία εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις αρχές του ανταγωνισμού των κυρίαρχων παικτών της αγοράς στην ψηφιακή εποχή. Όταν το επιχειρηματικό τους μοντέλο βασίζεται όλο και περισσότερο στα δεδομένα των καταναλωτών, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες μπορεί να χρησιμοποιήσουν διάφορους τρόπους εκμετάλλευσης αυτών των δεδομένων ή ακόμη και να επιβάλουν αθέμιτους όρους για τους καταναλωτές».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ανάδοχος η ένωση εταιρειών ΟΤΕ-Byte
Σύμφωνα με έρευνα της GIVMED






Σχετικά άρθρα

KALTEQ: Συνεργασία με την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας
Για τη διάθεση των ορθοπεδικών υλικών της DePuy Synthes
Η συνεργασία της Bayer Ελλάς με τη We4all συνεχίζεται με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον
Στηρίζοντας μια σειρά από δράσεις περιβαλλοντικού χαρακτήρα