Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σαφάρι ασθενών για ένα κουτί tamiflu

26/1/2015 11:20:26 πμ
Ξέμειναν τα φαρμακεία της Πάτρας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Από φαρμακείο σε φαρμακείο περιφέρονται όσοι ασθενείς έχουν νοσήσει με γρίπη και ζουν στη Πάτρα αφού το περιβόητο αλλά και απαραίτητο αντιϊκό φάρμακο tamiflu δεν υπάρχει ούτε για δείγμα.


Το εν λόγω φάρμακο θα πρέπει να χορηγείτε με συνταγή γιατρού τις πρώτες ώρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης καθώς μπορεί να αποτρέψει τις σοβαρές επιπλοκές στους ασθενείς.


Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες δυο άνδρες στην Πάτρα, ένας 18χρονος και ένας 40χρονος ασθένησαν από τον ιό της γρίπης για τον οποίο απαιτείται να χορηγηθεί το συγκεκριμένο φάρμακο εντός των δυο πρώτων 24ωρων προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό και αναγκάστηκαν να κάνουν

σαφάρι στα φαρμακεία της Πάτρας και στα νοσοκομεία, αναζητώντας το, ωστόσο δεν κατάφεραν να το βρουν πουθενά.


 

Όπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί οι εταιρεία που παρασκευάζει το σκεύασμα, προμηθεύει την αγορά με λίγα κομμάτια μιας και η τιμή του είναι χαμηλή.

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από συγκέντρωση απόψεων από φαρμακοποιούς και κοινό
Έως 18/07 οι αιτήσεις






Σχετικά άρθρα

Ο πρώτος OTC συνδυασμός παρακεταμόλης & ναπροξένης εγκρίθηκε στις ΗΠΑ
Πρόκειται για νέο σκεύασμα Tylenol® της Kenvue
Σημαντικά κενά στην ενημέρωση για τον διαβήτη τύπου 1
Σύμφωνα με νέα έρευνα στις ΗΠΑ που υποστήριξε η Sanofi